Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Đoković: Rolan Garos mi je najvažniji cilj na šljaci

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 16:48

Srpski as se vraća na teren posle mesec i po dana

Samo tri puta smo Novaka Đokovića gledali na terenu u 2022. godini, ali valjda je taj hod po mukama zato što nije hteo da se vakciniše najzad iza njega.

Srpski as će se u Monte Karlu vratiti na teren, saznao je i ime prvog protivnika, biće to Alehandro Davidovič Fokina, a jedina je misterija koliko je najbolji teniser sveta spreman za najveća iskušenja posle tako malo odigranih mečeva u ovoj godini.

Izabrane vesti

Izašao je Đoković danas pred novinare i rekao da se nada da je ovo za njega početak redovnih nastupa na turnirima.

„Nadam se da neću odigrati šest mečeva za šest meseci. Nedostaje mi takmičenje. I dalje osećam motiv da budem na turu, da se nadmećem sa mladim igračima i da izazovem najbolje na svetu da se borimo za titule“, poručio je Đoković.

Srpski as se trudi da zaboravi sve što mu se dešavalo u prethodnom periodu.

Jasno je da poslednjih četiri-pet meseci su bili jako teško za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe“.

Šljaka nije podloga na kojoj Novak ima najbolje rezultate, ali daleko od toga da se na njoj ne snalazi.

„Ja sam odrastao na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, ona nije podloga na kojom sam najuspešniji, iako sam imao neke velike uspehe na njoj. Naravno, osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvežije sećanje kada je šljaka u pitanju, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone. Potrudiću se da mi prošlogodišnji trijumf bude inspiracija da ove godine počnem takmičenje na šljaci na najbolji mogući način“, poručio je Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta bi trebalo posle Monte Karla da igra na Serbia openu, pa na mastersima u Madridu i Rimu i da onda zaigra na Otvorenom prvenstvu Francuske.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara