Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković se prošetao do osmine finala Rima, Karacevu samo pet gemova

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 17:26

Srbin za sat i 31 minut eliminisao Rusa (6:3, 6:2)

Tempiranje forme za Rolan Garos, nakon izazova u Monaku, Beogradu i Madridu Novak Đoković je nastavio u Rimu, a sudeći po današnjem izdanju i dominantnoj pobedi nad Aslanom Karacevim (6:3, 6:2) prvi reket sveta na idealnom je putu da predstojeći grend slem dočeka u najboljem izdanju.

Posle finala u rodnom gradu i polufinala u španskoj prestonici Đoković je niz izazova na šljaci nastavio u Italiji gde je takmičenje otvorio ubedljivom pobedom u drugom kolu.

Izabrane vesti

Raspoloženi Srbin u prvom gemu na set rivala napravio je brejk, međutim prednost nije uspeo da očuva jer je Rus odmah odgovorio ribrejkom. Motivisani rival i skroman učinak prvog reketa sveta nisu bili dovoljni da spotaknu Novaka koji je i sa 42% prvog servisa uspeo da stigne do novog brejka i da posle 42 minuta borbe reši prvi set u svoju korist.

U drugom setu zadatak Karaceva bio je samo da se časno oprosti od italijanske prestonice za aktuelnu godinu, s obzirom na to da je Đoković furiozno ušao u nastavak i sa četiri vezana gema otklonio praktično sve dileme. Uz dosta muka, u petom gemu Rus je uspeo da izbegne ispušten set sa nulom i posle maratonske borbe smanji zaostatak. Nadu je kratko produžio i osvojivši naredni gem na svoj servis, međutim ispostavilo se to kao sve što je rimska publika imala prilike da vidi od 35. tenisera sveta ove sezone.

Pobedom ostvarenom za sat i 31 minut Đoković se plasirao u osminu finala gde će odmeriti snage sa boljim iz duela Laslo Đere - Stanislas Vavrinka.


tagovi

atp rimMasters RimNovak ĐokovićAslan Karacev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara