(©AFP)
(©AFP)

Đoković skinuo Federeru još jedan rekord

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 23:02

Srbin 47. put u grend slem finalu

Sve je manje rekorda pored kojih stoji ime Rodžera Federera. Zato što ih Novak Đoković sistematski preuzima jedan po jedan.

Večeras je pao još jedan. Nije iz kruga nekih jako bitnih, ali jeste simpatičan. I uvek je lepo kada pored rekorda stoji ime Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Srpski as je trijumfom nad Tejlorom Fricom na US openu ušao u 47. grend slem polufinale u karijeri. I ostavio je iza sebe Federera, koji je 46 puta igrao meč za plasman u finale. Dosta iza njih dvojice je Rafael Nadal, koji je polufinale slemova igrao 38 puta.

U Novakovim rukama su još dva rekorda, bitnija od ovog. Đoković je najtrofejniji igrač svih vremena sa osvojena 23 grend slema i dve pobede ga dele od 24. A, uz to, srpski teniski genije je 35 puta igrao u finalima jednog od četiri najveća turnira, dok je Federer iza njega sa 31 finalom.

Praktično jedini bitan uspeh po kojem je Švajcarac ispred Đokovića je ukupan broj osvojenih titula, pošto ih Federer ima 103, a Novak 95. Ali, ko zna, srpski as još ne planira u penziju, tako da ima vremena da ga i tu prestigne. Mada je u toj stavci rekorder Džimi Konors sa 109 osvojenih pehara.


tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara