Novak Đoković (©MN Press)
Novak Đoković (©MN Press)

Đoković stigao u Insbruk, pravo iz aviona na trening

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 18:54

Reprezentacija Srbije kompletna uoči Dejvis kupa

Pravo iz aviona, pa na trening. Nije gubio vreme Novak Đoković po dolasku u Austriju, već se odmah pridružio saigračima i selektoru Viktoru Troickom.

Nepuna tri dana ostalo je do prvog meča Srbije protiv domaćina, a 27. novembra je duel sa Nemačkom.

Izabrane vesti

Najbolji svetski teniser odradio je trening sa najmlađim članom našeg tima, Miomirom Kecmanovićem, koji je pun utisaka dočekao okupljanje reprezentacije.

"Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu? Hvala selektoru Troickom na ukazanom poverenju, hvala kompletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san. Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bih da imamo češće ovakve periode u godini kada smo svi zajedno. Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešto sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista i jeste tako“, istakao je 22-godišnji Kecmanović, koji je 2016. bio rezerva u četvrtfinalnom okršaju sa Velikom Britanijom.

Miomir Kecmanović (©MN Press)Miomir Kecmanović (©MN Press)

Mladi Beograđanin je trenutno 68. na svetskoj rang-listi, a upravo je u Austriji osvojio svoju zasad jedinu ATP titulu, prošle godine u Kicbilu.

"Sezona 2021. nije bila ni malo laka i za mene je bila godina lekcija, učenja, pronalaženja sebe na terenu, kreiranja nove igre kojom treba da krčim puteve na profi sceni u godinama koje dolaze. Slagao sam kockice sopstvenog teniskog mozaika, još uvek radim na tome i verujem da će već naredne godine sve teći lakše i onako kako želim. Mnogo mi znače ovi dani u Insbruku sa reprezentacijom, ovo će mi biti iskustvo za ceo život. Za mene je svaki minut ovde sa timom dragocen. Srpski tim je tim profesionalaca koji svakog trenutka imaju rešenje za svaku situaciju koja se pojavi i zaista sam impresioniran i ponosan što sam tu, a ako budem dobio priliku da igram sigurno je da ću dati maksimum svojih snaga i mogućnosti za pobedu".

Kada je Srbija pobedom nad Francuskom u Beogradu osvojila Dejvis kup, 2010. u Beogradu, Kecmanović je imao 11 godina.

"Gledao sam, uživao, divio se, kao što im se i dan danas divim. I već tada želeo sam da jednog dana budem sa njima, da budem deo te sjajne ekipe, da se zajedno borimo i pobeđujemo. Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to", zaključio je mladi teniser.

Pored Đokovića i Kecmanovića, tenisku reprezentaciju Srbije čine još Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara