Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Đokovića nema, ali navike se ne menjaju: Srbiji pripao triler na otvaranju ATP kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 12:58

Ćaćić i Krajinović presudili Norvežanima

Možda nema Novaka Đokovića na ATP kupu, ali to ne sprečava Srbiju da krene po novi trofej. I bez najboljeg tenisera sveta Srbija je uspešno startovala na trećem izdanju ATP kupa, takmičenju koje je pokorila pre dve godine. Dubl Nikola Ćaćić i Filip Krajinović trijumfovao je u odlučujućem meču prvog dana, norveška kombinacija pala je u dva seta (7:6, 6:3) i Srbija je osvojila prve bodove.

Australijska žega i sunce prijaju srpskim teniserima, danas pogotovo Filipu Krajinoviću, koji je ostvario duplu pobedu. Doneo je Krajinović prvi bod Srbiji, nadigrao je Viktora Đurasovića na otvaranju prilično lako (6:2, 7:5), ali Dušan Lajović nije uspeo da završi posao u dva seta. Kako se Đurasović proveo protiv Krajinovića, tako je Lajović prošao u duelu sa najboljim norveškim teniserom – Kasperom Rudom. Izborio je Rud meč dublova trijumfom u dva seta (6:3, 7:5).

Izabrane vesti

A onda – spektakl!

Razmena brejkova, propuštene šanse i taj-brejk u prvom setu trećeg meča dana. Prokockali su Rud i Đurasović rano stečeni brejk, uzvratili su Ćaćić i Krajinović u sedmom gemu prvog seta... Mogli i ranije da ga privedu kraju, ali su se igrali i morali su da pređu kroz 13. gem do vođstva. Bolje se srpski dubl snašao od norveškog u dodatnom gemu, bio je smireniji kada se lomilo. I zakoračio ka pobedi.

Ni vođstvo u setovima nije u potpunosti raširilo krila Srbiji. Stegnuti su bili srpski teniseri, baš kao na početku prvog seta, i surovo su kažnjeni. Stekla je Norveška prednost, ali Nikola Ćaćić i Filip Krajinović imali su oprobani recept. Prepisali su formulu iz prvog seta, zaigrali su drastično bolje vratili brejk i serijom dobrih poteza za tili-čas stigli do 5:2 u gemovima. Na korak do trijumfa. I ruka se stegnula.

Imali su Kasper Rud i Viktor Đurasović čak tri brejk lopte na Ćaćićev servis. Najbolji dar nisu znali kako da iskoriste. Srljali su, grešili, a za razliku od noveške kombinacije, srpska je poklone oberučke prihvatila. Meč lopta i poen dana na konto Srbije. Za pobedu. I hvatanje koraka za Španijom, koja je na premijeri počistila Čile (3:0).

Crvena furija bila je maksimalna, rutinirala je Čileance sa kojima izabranici Viktora Troickog igraju naredni meč za dva dana. Ne bude li iznenađenja, o pobedniku grupe i prolasku u polufinale odlučivaće meč Srbije i Španije u poslednjem kolu.

ATP KUP

Subota

Grupa A

Krajinović - Đurasović 2:0 (6:2, 7:5)

Lajović - Rud 0:2 (3:6, 5:7)

Ćaćić/Krajinović - Đurasović/rud 2:0 (7:6, 6:3)

Ukupno: Srbija - Norveška 2:1




tagovi

ATP kupTeniska reprezentacija SrbijeFilip KrajinovićDušan LajovićNikola ĆaćićKasper RudATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara