Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Đokovićev premijerni duel sa Rubljovim, pobeda za pol-poziciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 09:23

Završni masters u Torinu: Novak danas (14.00) u Torinu protiv Rusa u drugom kolu Zelene grupe

Sve smo bliži novom sudaru Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, dvojice najboljih tenisera današnjice. Ruski as je već obezbedio polufinale završnog mastersa u Torinu posle pobeda u Crvenoj grupi protiv Poljaka Huberta Hurkača i Nemca Aleksandra Zvereva, dok će šansu da bude blizu polufinala imati i najbolji teniser sveta.

Đoković danas (14.00) u dvorani Pala Alpitur igra sa ruskim teniserom Andrejom Rubljovom. Novak je u prvom kolu slomio otpor Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, dok je istim rezultatom i Rus dobio Grka Stefanosa Cicipasa. Pobednik ovog meča biće ne samo nadohvat polufinala nego i prvog mesta u Zelenoj grupi poslednjeg turnira u godini na kome učestvuju najboljih osam tenisera današnjice.

Izabrane vesti

14.00: (1,20) Đoković – Rubljov (4,00)

Novak je u nedelje bodrio Orlove na putu do Mundijala u Kataru. Burno je proslavio trijumf izabranika Dragana Stojkovića Piksija. Posetio ga je i as Mlana Zlatan Ibrahimović.

Rubljov je svestan da je Novak favorit u današnjem meču.

"Nemam šta posebno da kažem o Novaku, on je jedan od najboljih igrača u istoriji. Nadam se da ću osvojiti nekoliko gemova. Jedino što mogu da uradim je da pružim maksimum. Verujem u sebe“, istakao je peti teniser sveta.

Zanimljivo, iako je Rubljov godinama u vrhu svetskog tenisa nikada nije igrao sa Đokovićem. Ove godine oba tenisera imaju po 48 pobeda, s tim da naš as ima samo pet poraza, dok je Rus poklekao 20 puta.

21.00: (1,60) Cicipas - Rud (2,19)

Novak je osvojio pet titula u 2021. godini, od toga tri grend slema i dva mastersa, dok je Rubljov bio najbolji u martu u Roterdamu na turniru iz serije 1.000, kada je u finalu dobio Mađara Fučoviča. Iako je Rubljov peti na ATP listi, nije ponovio sezonu kao prošle godine kada je osvojio čak pet titula.

Đoković je posle poraza u finalu US Opena osvojio prošle nedelje masters u pariskom Bersiju, dok je Rubljov imao lošu uvertiru pred turnir u Torinu. Poražen je već u prvom meču, u šesnaestini finala od Amerikanca Tejlora Herija Frica. Đokoviću ovaj pehar, koji se prethodnih godina igrao u Londonu, izmiče iz ruke već šest godina.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

ZAVRŠNI MASTERS U TORINU, ZELENA GRUPA, DRUGO KOLO

Sreda

14.00: (1,20) Đoković – Rubljov (4,00)

21.00: (1,60) Cicipas - Rud (2,19)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Novak ĐokovićAndrej RubljovATPZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara