Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)

Đokovićeva lekcija Rubljovu: Za 69 minuta do polufinala završnog mastersa u Torinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 15:22

Prvi duel Novaka Đokovića i Andreja Rubljova pripao srpskom teniseru

Rutina. Tako se može opisati pobeda Novaka Đokovića nad Andrejem Rubljovim u drugom kolu završnog mastersa u Torinu. Prvi put je mladi ruski teniser stao pred najboljeg na svetu i nije imao šansu. Iako je samo četiri mesta ispod njega na ATP listi. Srpski teniser je za sat i devet minuta igre prosto počistio deceniju mlađeg rivala i plasirao se u polufinale završnog turnira - 2:0 (6:3, 6:2).

21.05: (1,60) Kasper Rud - Kameron Nori (2,19)

Izabrane vesti

Oba tenisera su u prvom kolu slavila bez izgubljenog seta. Novak je počistio Norvežanina Kaspera Ruda, dok je Andrej bio bolji od Stefanosa Cicipasa. Grk se potom povukao sa završnog turnira, a zamenio ga je Britanac Kameron Nori.

Pobeda je Novaku obezbedila da se po deveti puta nađe u polufinalu završnih turnira. Srpski teniser je upisao 49. pobedu u sezoni (samo pet poraza), tokom koje je osvojio pet titula (tri grend slema i dva masters). Izvesno je da će prvi iz Zelene grupe u polufinale, što znači da sa Danilom Medvedevim neće moći da se sretne pre borbe za trofej.

Sjajno je servirao Đoković protiv mladog ruskog tenisera. Imao je 14 asova. Iskusno je umarao protivnika, terao ga na teške udarce, pa je Rubljov imao čak 26 neiznuđenih greški. Previše za 69 minuta tenisa. Razlika između Novaka i Andreja je ipak prevelika.

Što se tiče samog meča, nije delovalo u startu da će Rubljov biti počišćen za nešto više od sat vremena. Rus je na samom startu imao dve brejk lopte. Iskoristio je prvu.

Ipak, usledio je odgovor prvog reketa sveta. Posle velike borbe vratio je Rubljovu istom merom. Došao je do dve brejkl lopte i iskoristio drugu - 1:1.

Kako je to često bivalo tokom Novakove karijere, posle uzimanja brejka protivniku, usledili su fantastični servisi. Bez izgubljenog poena uzima treći gem i stiže do preokreta. Bio je nadomak brejka i u četvrtom, ali je Rubljov uspeo da se vrati i spase gem na svoj servis.

A onda je Novak još jednom dokazao zašto je najbolji. U pravo vreme je podigao obrtaje i pri rezultatu 4:3 u svoju korist stigao do novog brejka. Imao je priliku da na svoj servis dođe do prednosti u setovima. Kako to obično biva, iskoristio ju je bez izgubljenog poena - 6:3.

I tu je već slomio rivala. Rubljov se držao sve do trećeg gema u drugom setu, kada je posle velike borbe morao da potpiše još jedan izgubljen na svoj servis. Đoković je potvrdio brejk (3:1), potom uzeo još jedan i rutinski priveo meč kraju.

ZAVRŠNI MASTERS U TORINU, ZELENA GRUPA, DRUGO KOLO

Sreda

N. Đoković - A. Rubljov 2:0 (6:3, 6:2)

21.05: (1,60) Kasper Rud - Kameron Nori (2,19)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Novak ĐokovićAndrej RubljovATPZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara