Novak Đoković i Aleksandar Vučić (©Starsport)
Novak Đoković i Aleksandar Vučić (©Starsport)

Đokovićevo hvala Vučiću: Zbog mene ste se stavili u kompromitujuću situaciju, a niste morali

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 10:49

“Pobediće sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu“, odgovorio predsednik Srbije

Australijan Open je pripao Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću je ostala gorka uspomena na tretman lokalnih vlasti u Melburnu. Ali i sećanje na to kako su navijači iz Srbije, pa i aktuelna vlast, stali uz njega u trenucima u kojima je veći deo planete bio protiv. Najbolji teniser sveta je stoga na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrazio zahvalnost zbog podrške koju je, kako kaže, osećao i dok je bio u pritvoru.

Izabrane vesti

Danas sam želeo da se vidim sa vama, kao građanin Srbije da vam se zahvalim na podršci, kao i svih institucija za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, nisam se osećao usamljeno. Imao sam pre svega veliku podršku porodice, prijatelja, čitavog srpskog naroda. Iz regiona i iz celog sveta su se javljali i pokušavali da mi na neki način olakšaju boravak u Australiji koji je u najmanju ruku bio neočekivan“, rekao je Đoković pre nego što se obratio direktno predsedniku Vučiću.

Vi kao predsednik Srbije niste imali obavezu da pružite podršku, ali želim da znate da osećam veliku zahvalnost što ste stali iza mene i zauzeli se za mene, a sebe stavili u kompromitujuću situaciju. Stvarno sam izuzetno zahvalan. To se ne podrazumeva, već se ceni i poštuje. Ja kao Srbin i sportista ću to dugo pamtiti. Moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti koje su me zatekle u Australiji su dokaz da će ta veza biti doveka“.

Đoković je takođe najavio da će se za sedam do 10 dana obratiti medijima kako bi detaljno objasnio šta se sve dešavalo u Melburnu, da bi se tada u priču ubacio sam Vučić...

Neće da vam kaže, ali pobediće sve na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu ".

Jer kako kaže Vučić, a tu moramo da se saglasimo, sada je Đokovićev rekord po broju osvojenih grend slemova postao kolektivna opsesija Srba.

Moja molba za vas, mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo sada znali za koga da navijamo, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne“.

Za kraj i o državnoj pomoći tenisu...

Mi smo spremni da pomognemo budućnost tenisa kao država. Da imamo neke nove klince da se bore za našu Srbiju, da organizujete što više turnira u našoj zemlji, da vas ima što više. Hvala što volite Srbiju, što ste uvek uz Srbiju. Mi ćemo se, ako ništa drugo, truditi da vam ne odmažemo. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali doći će neka nova deca da brane trobojku“.


tagovi

Novak ĐokovićAleksandar VučićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara