Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Ole, ole, ole, ole, Nole, Nole! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.11.23. | 19:57

Niko ne pobeđuje Novaka Đokovića dva puta u razmaku od pet dana! Srbin je sedmi put u karijeri šampion Završnog mastersa!

Novak Đoković ne igra finala, Novak Đoković ih dobija! Kapa dole Janiku Sineru za spektakularnih šest dana u Torinu, za poštenu tenisku predstavu protiv Holgera Runea, ali da li je i ko, osim euforijom okupane Italije koja je maštala o svrgavanju teniskog kralja sa prestola i ustoličenju riđokosog princa, verovao da na kugli zemaljskoj postoji čovek sposoban da pobedi srpskog gladijatora dva puta u pet dana? Potvrdu od nemogućem podvigu dobili smo u poslednjem meču Završnog mastersa, ali ne samo jednu, već i onu da niko ne igra bolji tenis od Novaka Đokovića, da niko nije sposoban da u duelima koji odlučuju o tituli pristupi sa fokusom geparda koji je naciljao plen. Italijanska gazela Siner pojedena je pod svodovima dvorane Alpitur za 106 minuta, Đoković je od danas čovek sa najviše titula u istoriji Završnog ATP turnira, neverovatnih sedam - 0:2 (3:6, 3:6).

Požurila je italijanska Gazzetta dello Sport kada je pre pet dana objavila motiranu fotografiju Novaka Đokovića kako predaje krunu Janiku Sineru. Požurili su Italijani sa euforijom... Čitave nedelje odzvanjala je torinska dvorana fudbalskim "Ole, ole, ole, ole, Janik, Janik". Danas je te muzike bilo taman toliko, da do Novakovih ušiju dođu za nijansu izmenjeni stihovi "Ole, ole, ole, ole, Nole, Nole."

Izabrane vesti

Teatralno je dirigovao je Novak zvižducima publike u prvom meču sa Sinerom, a večeras je šef orkestra mahao isključivo reketom, autoritativno, dominantno, moćno, ma senzacionalno... Za zvanje apsolutnog rekordera najprestižnijeg ATP turnira, za trijumfalan doček 400. nedelje na čelu ATP liste koja će osvanuti nakon ponoći!

Sa jučerašnjom pobedom nad Karlosom Alkarasom možemo da konstatujemo da je 36-godišnjak dvojci najdominantnijih teniskih izazivača iz nove generacije, budućim vladarima svetskog tenisa, podelio par vaspitnih za nešto više od tri sata! Toliko je otprilike trajao njegov uvodni meč u Torinu sa Holgerom Runeom.

Kakvu je samo tenisku lekciju ispredavao Novak Đoković Sineru u prvom setu. Besprekornim servisima odrađivao je više od 50 odsto posla, forhende slao u proseku 20 kilometara na čas brže u odnosu na rivala, koji nije imao adekvatne odgovore ni druge servise sprskog asa. Prvi set bez slabih tačaka koje bi Siner mogao da eksploatiše i iskoristi. U prvih 15 gemova samo tri poena izgubio je na svoj servis, do sredine drugog seta poklonio svega dva poena rivalu!?

Ključni brejk Novak je napravio u četvrtom gemu, uz, moramo priznati grešku sudija. Jedni dobru loptu Sinera okarakterisali su aut-om iako je ona liznula liniju. Međutim, Italijan nije tražio čelendž, a Novak je dobio brejk loptu i zahvaljujući još jednog greški momka iz Južnog Tirola napravio ključnu prevagu za osvajanje prvog seta.

A drugi? Poprilično čudan set iz vizure oba tenisera i dokaz da je Novak Đoković, ipak čovek od krvi i mesa. Njega je otvorio besprekorno, sa brejkom već u prvom gemu i deset vezanih poena. Buđenje publike koja je ovog puta delimično izbacila Novaka iz koloseka sprečila je još jedan brejk za 3:0 posle kojeg bi Siner bio potpuno nokautiran. Ovako je i sam dobio krila, ali ne za visok let, već za preživljavanje. Tada je spasao tri brejk lopte, zatim je u šestom gemu došao do prvih šansi da oduzme servis Đokoviću. Ali obe su otišle u nepovrat nakon Novakovih lukavih servisa. Onda je Janik preživeo još jedan, najduži gem u meču sa osam izjednačenja i dve brejk lopte Đokovića.

I onda, poslednji trzaj četvrtog tenisera planete. Novakov servis gem na 4:3, u kojem je poveo sa 0:30, a zatim najboljem svih vremena podelio hrpu poklona, isteranih lopti u aut, zicer loptica poslatih u mrežu. Nekada ni savršena izdanja nisu dovoljna protiv Novaka Đokovića, a ne da mu pomažete da vas pobedi. Nije ni dočekao svoj servis gem da zaključi meč, uradio je to novim brejkom, nakon Sinerove duple greške na meč loptu. Još jedan mladić kojem se Novak uvukao u glavu i naveo ga da se konstantno preispituje i greši.

Sedmi pehar ove sezone iz osam finala! Devedeset i osma titula je u džepu, a do rekordera Džimija Konorsa ostalo je još 11 pehara! Kako Novak igra i izgleda u 37-godini života, ni taj podvig ne deluje nemoguće!

"Idemo bre", je još jednom osvanulo na kameri! Neka sačuva još jedno za Dejvis kup.



tagovi

Novak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara