"Nole slavi plasman u polufinale"
"Nole slavi plasman u polufinale"

Opet je pravila čuda ta letonska glava luda! Đoković smirio spektakularnog Gulbisa za polufinale Montreala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.15. | 08:46

Srbinu na pretposlednjoj stepenici do trofeja stoji Francuz Šardi, ispali Nadal i Conga

Nole slavi plasman u polufinaleNajbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Montrealu, pošto je u noći između petka i subote u četvrtfinalu savladao Ernestsa Gulbisa u tri seta - 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

Sedmi međusobni okršaj između Srbina i Letonca počeo je sa četiri i po sata zakašnjenja pošto je kiša poremetila program turnira kanadskom gradu, a svetski broj jedan zabeležio je šestu pobedu nad Gulbisom posle dva i po sata igre.

Izabrane vesti

Do nje je Đoković došao teškom mukom i uz mnogo prolivenog znoja. Bio je na korak od eliminacije, jer se namerio na sjajnog, izuzetno raspoloženog protivnika, ali je ipak smogao snage da na sebi svojstven način napravi preokret za trijumf.

Gulbis je prva dva seta odigrao izvanredno, podsetivši na najbolja izdanja iz prošle godine, kada je bio deseti na svetu. Odličan na svakom delu terena, siguran na servisu, umeo je da kažnjava greške favorizovanog protivnika, uz povremene spektakularne poene.

Poput ovog...

S druge strane, Đoković nije ličio na sebe. Pravio je netipične greške i slabije servirao, pa je sve govorilo da ga čeka prvi poraz posle 50 vezanih trijumfa ove sezone. Srpski teniser je na kraju, ipak, pokazao zbog čega je neprikosnoven u svetskom tenisu. Uz nesporan kvalitet, presudili su neverovatna koncentracija i fascinantna psihička stabilnost, pa je Đoković posle drame u taj-brejku drugog seta preuzeo u završnom delu meča stvar u svoje ruke i izgradio put do trijumfa.

U trećem setu nije bilo nikakve dileme. Đoković je zagospodario terenom i uz dva brejka rutinski srušio otpor demoralisanog protivnika.

U borbi za finale Novak Đoković igra protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je prethodno posle tri sata i sedam minuta maratonske igre, uz prekid zbog kiše, slavio protiv Amerikanca Džona Iznera - 6:7 (9:11), 7:6 (15:13), 7:6 (7:4).

Nadal čestita NišikorijuDrugi pollufinalni par čine Endi Mari (Škotska) - Kei Nišikori (Japan). Mari je u dva seta savladao branioca trofeja Žoa Vilfreda Congu iz Francuske (6:4, 6:4), dok je Nišikori počistio sa terena Španca Rafaela Nadala, takođe u dva seta - 6:2, 6:4.

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara.

(FOTO: Action images)                    


tagovi

Novak ĐokovićErnest GulbicATP Rodžers kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara