Hačanov (© Reuters)
Hačanov (© Reuters)

Osam puta na Rolan Garosu, šest puta u osmini finala: Hačanov ne puca pod pritiskom

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 15:26

Rus u četiri seta bolji od Kokinakisa, Sabalenka sigurna

Karen Hačanov na kolenima, a nije ispao. Tanasi Kokinakis na leđima, eliminisan. Posle iscrpljujuća tri sata i 44 minuta obojica su delovala kao da više ne mogu da stoje na nogama, da bi na kraju više razloga za zadovoljstvo imao Rus, pošto se plasirao u osminu finala Rolan Garosa.

Na impresivan način, demonstracijom mentalne snage. U četvrtoj deonici je gubio 3:5, u taj brejku tog seta zaostajapo 1:4, a ipak našao način da obezbedi sebi mesto među 16. najboljih na Otvorenom prenstvu Francuske – 6:4, 6:1, 3:6, 7:6.

Izabrane vesti

Tako se Hačanov šesti put u karijeri plasirao u četvrto kolo na pariskoj šljaci, biće u prilici da igra za reprizu najboljeg rezultata u Bulonjskoj šumi, iz 2019. kad ga je u četvrtfinalu zaustavio Dominik Tim. Ima i dobru podlogui za to, jer je na minula dva grend slema (u Njujorku i Melburnu) stizao do polufinala, a prošle godine ga u Parizu zaustavio Karlos Alkaras.

Činjenica da je od osam dolazaka na Frenč open Hačanov šest puta prošao u četvrto kolo naveo ga je i da se malo našali.

"Dok sam odrastao ovo mi je bio omiljeni turnir, gledao sam Rafu, Rafu, Rafu, Rafu, Rafu... Nemam dovoljno prstiju da pokažem", slikovito je poručio Hačanov aludirajući na činjenicu da je Nadal 14 puta osvajao Rolan Garos.

Australijanac Kokinakis opet nije uspeo da ode dalje od trećeg kola.

U konkurenciji dama, Arina Sabalenka je opravdala ulogu favorita i preko Kamile Rahimove iz Rusije i pobedom u dva seta (6:2, 6:2) prošla u naredno kolo, gde je čeka bolja iz duela Slon Stivens – Julija Putinceva.


tagovi

TenisKaren HačanovRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara