Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ovo se čekalo 113 godina: Hrvati za istoriju, u danu uzeli zlato i srebro u tenisu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 11:33

Kakav trenutak za komšije...

Srbija ima Novaka Đokovića i veruje da će joj najbolji teniser sveta doneti makar jednu tenisku medalju. Da ne preterujemo, neka bude šta bude u tom miks-dublu...

Hrvatska ima najbolji dubl na planeti i već osigurana dva teniska odličja?!

Izabrane vesti

Pravo malo čudo napravili su dublovi naših komšija i ispisali istoriju Olimpijskih igara: prvi put otkako se tenis vratio na OI, a beše to u Seulu 1988, dogodilo se da jedna zemlja uzme dve medalje u dublu. I to ne bilo koje, nego zlato i srebro!

Nakon Marina Čilića i Ivana Dodiga, plasman u finale olimpijskog turnira obezbedio je najbolji dubl sveta, splitsko-zagrebačka kombinacija Mate Pavić - Nikola Mektić.

Nedavni osvajači Vimbldona i apsolutni svetski vladari u ovoj konkurenciji, stigli su u polufinalu Tokija do 52. trijumfa u sezoni (samo pet poraza) tako što su nadigrali američki par Tenis Sandgren - Ostin Krajček. U dva seta bilo je 6:4, 6:4. Ključni momenti u oba seta dogodili su se u trećem gemu, kada su Amerikanci posle velike borbe gubili servis.

Meč je trajao sat i 20 minuta.

O kakvom se rezultatu za hrvatski tenis radi najbolje govori podatak da je ovo tek treći put u istoriji modernih OI da parovi iz iste zemlje igraju u finalu, a prvi put poslednjih 113 godina.

Hrvati su do sada osvojili tri medalje u Tokiju - dva zlata i bronzu. Dve teniske biće im četvrti i peta. Isto tako ovo će biti četvrta i peta medalje za hrvatski tenis na Olimpijskim igrama. U Barseloni 1992. Goran Ivanišević se radovao u singlu i dublu sa Goranom Papićem, dok su treću u Atini 2004. uzeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić.


tagovi

tokio 2020dubl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara