Serena Vilijams (©Reuters)
Serena Vilijams (©Reuters)

Pakao Vimbldona: Serena Vilijams pala, povredila zglob i predala meč posle šest gemova

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 21:16

Velika šampionka u suzama napustila teren

Mnogo klizanja, mnogo padova, bila je to tema već posle prvog dana takmičenja, a tek će biti posle današnjeg, kada su dva velika meča rešena – povredama.

Velika šampionka Serena Vilijams bila je primorana da preda meč protiv Aleksandre Sasnovič posle samo šest odigranih gemova (3:3). Prilikom jednog poena, Amerikanki je proklizala noga i povredila je zglob. Bol je bio takav da je legendarna teniserka jedva ustala i nije bilo šansi da nastavi meč.

Izabrane vesti

U suzama je Serena otišla s terena, jer se nadala da će 24. grend slem trofej, koji bezuspešno juri još od januara 2017. godine, „uloviti“ u Londonu, gde je sedam puta bila pobednica turnira.

Ipak, viša sila je uticala da Vilijamsova ostane praznih ruku, da završi takmičenje već u prvom kolu. A, najavila je pre početka da neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, tako da sada sav fokus mora da prebaci na US open.

Samo sat-dva pre njenog pada, Francuz Adrijan Manarino je morao da preda meč Rodžeru Federeru i to posle 2:2 u setovima. Vodio je Manarino 2:1, a pri kraju četvrtog seta se okliznuo, pao i povredio koleno. Uzaludan je bio trud, pokušaj da nastavi, već na početku petog seta je shvatio da je napor besmislen, jer nije mogao ni da trči, ni da servira.


tagovi

Serena VilijamsVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara