Danil Medvedev (© Reuters)
Danil Medvedev (© Reuters)

Pala još jedna zabrana: Rusi i Belorusi mogu na Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 14:19

Doduše, pod neutralnom zastavom

Okončana je još jedan zabrana u svetskom tenisu. Pošto je američki Senat ukinuo zabranu ulaska na tamošnju teritoriju nevakcinisanim osobama i tako omogućio Novaku Đokoviću da učestvuje na Ju Es openu, oglasio se i Vimbldon objavom na osnovu koje je jasno da će na trećem grend slemu ove sezone moći da igraju takmičari iz Rusije i Belorusije.

Ruku na srce, neće se pojaviti pod zastavom matičnih država, već kao neutralni predstavnici, ali to je u konačnici manje bitno. Najvažnije je da će se Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov od najpoznatijih muškaraca, odnosno Arina Sabalenka, Darija Kasatkina, Viktorija Azarenka ili Ekatarina Aleksandrova u konkurenciji dama moći na terene Ol Inglad kluba, u periodu od 3. do 16. jula.

Izabrane vesti

U prethodnom izdanju elitnog turnira nisu mogli da igraju usled odluke domaćina da zabrani pojavljivanje ruskim i teniserima iz zemalja bliskim Rusiji, usled rata sa Ukrajinom.

Sad je došlo do zaokreta.

Nastavljamo da u potpunosti osuđujemo rusku protivzakonitu invaziju i naša podrška upućena je ukrajinskom narodu. Ovo je bila neverovatno teško odluka. Ako se okolnosti značajnije promene do početka takmičenja, razmotrićemo i reagovati u skladu sa tim“, rekao je Jan Hjuit, predsednik Ol Ingland kluba.

Titulu kod mušrakaca brani Srbin Novak Đoković, a u konkurenciji dana Elena Ribakina, koja je, iako Ruskinja, igrala pod zastavom Kazahstana.

Čelnici Vimbldona su pojasnili da ostaju na snazi zabrane podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu i da će zabraniti učešće igračima koji primaju finansijska sredstva od Rusije ili Belorusije, uključujući i kompanije koje vlade ovih država kontrolišu.


tagovi

atp VimbldonVimbldonDanil MedvedevAndrej RubljovKaren HačanovArina SabalenkaViktorija Azarenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara