Dušan Lajović ©AFP
Dušan Lajović ©AFP

Pariz masters: Paklen dan za Đerea, Lajovića i Kecmanovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 09:53

U Gradu svetlosti igraju se preostali mečevi prvog kola, a naš trojac će imati baš teške zadatke

Masters u Parizu se nastavlja danas preostalim mečevima prvog kola singla sa početkom od 11 časova. Tada na Centralni teren u Bersiju istrčava Sten Vavrinka protiv Danijela Evansa.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Čini se izbor za klađenje nikad lakši. Ili pak ne... Ovo će im biti već peto odmeravanje, drugo u 2020, a Švajcarac još nije izgubio od Britanca. Teško i da će ovog prepodneva, naročito ako as i Lozane bude imao svoj dan, ali treba biti oprezan. Evans je u odličnoj formi, vezao je dva polufinala na ATP turnirima u Antverpenu i Beču, a i opasno je ranije ove sezone pripretio današnjem rivalu. Ovde treba pokušati da će biti tri seta ili taj-brejka.

(1,50) VAVRINKA - EVANS (2,41)

Današnji raspored mečeva nam donosi pregršt prilika za sportsko klađenje, ali ovih, prvih dana takmičenja traže se fiksovi. A njih je danas baš teško odabrati, no ako baš mora, onda izdvajamo duel Miloša Raonića i Aljaža Bedenea. Crnogorac sa kanadskim pasošem daleko je bolji teniser od Slovenca koji je jedno vreme igrao pod britanskom zastavom. Podloga u Parizu je baš brza i odgovara moćnom serverima, a malo je boljih od Raonića u tom segmentu.

(1,25) ANDERSON - ĐERE (3,55)

Isti problem kao i Bedene imaće Laslo Đere. Srpski as u prvom kolu ide na Kevina Andersona, dvometraša poznatog po paklenom servisu. Povrh svega, Južnoafrikanac se vratio u formu, što je pokazao nastupima u Beču prošle sedmice gde je savladao i Danila Medvedeva, te praktično nema sumnje da će proći dalje. Đere je ipak majstor igre na šljaci na kojoj je i osvojio oba svoja ATP trofeja, te verujemo da će danas završiti sezonu.

(1,80) MANARINO - LAJOVIĆ (1,90)

Još dva srpska tenisera nastupaju danas od četiri prijavljena u glavni žreb singla - Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Jedan naš je, kao što je već poznato otpao juče, a to je Filip Krajinović nakon teškog poraza od Felisijana Lopeza, tako da bi danas moglo da se dogodi da i ostatak srpskih predstavnika počiste iz Grada svetlosti. Šteta bi bila, naravno, ali mi ovde ne gledamo navijački nego kladilački. A tu emocije nisu poželjne, već samo objektivnost.

(2,19) MILMAN - KECMANOVIĆ (1,60)

I Duci i Miša imaju veoma težak, ali ipak ne i neprelazan problem pred sobom. Lajović će peti put ukrstiti rekete sa Adrijanom Manarinom i juriti četvrtu pobedu nad njim. Iskusni, levoruki 32-godišnji Francuz ne može se meriti sa našim drugim reketom kada igraju na šljaci, ali na betonu u hali, priča je drugačija, Povrh svega, na domaćem je terenu te bi 36. igrač sveta mogao ovde da napravi malo iznenađenje.

Naš najmalđi predstavnik u Top 50 ATP liste, Kecmanović moraće drugi put u profi karijeri da se oproba protov Džona Milmana i to baš u nezgodno vreme kada je ovaj u punoj formi. Australijanac je prošle sedmice osvojio Nur-Sultan i to pošto je u finalu pobedio Manarina, trenutno je 38. na ATP listi, a našem teniseru je na meču u Budimpešti prošle godine prepustio samo tri gema.



tagovi

Dušan LajovićMiomir KecmanovićLaslo Đerebet analizaMasters ParizATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara