PET NA PET - Neda Miletić: Čovek sam sebi daje vetar u leđa

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.08.19. | 12:43

Novinarka i PR TSS među prvima je najavila Novakov svetski uspon!

Rođena je u Sarajevu u staroj srpskoj sarajevskoj porodici. Preživela je rat u BiH, zatim i egzodus 1996. godine kada se sa porodicom preselila u Srbiju.

Od malih nogu bila je zaljubljena u tenis. Nedin heroj bila je i ostala teniserka Monika Seleš zbog koje je odlučila da postane novinarka koja prati “beli sport”. Taj cilj sebi je postavila u jeku rata u Sarajevu. Odmah po završetku Gimnazije, dve godine je završila u toku rata u Sarajevu, dve u Loznici, upisala je Fakultet političkih nauka u Beogradu smer novinarsko –komunikološki (1998). Bila je brucoš kada je počelo bombardovanje Srbije i pod bombama, sa svojim kolegama iz generacije, polagala je prve ispite.

Izabrane vesti

Krajem 2000. godine otišla je u JSL „Sport“ gde je pronašla urednika sportske rubrike Boška Živančevića i pitala da li može da volontira. Dobila je zeleno svetlo i počela sa velikim radom koji je trajao sve do maja 2006. godine.  Prvih meseci pratila rad starijih kolega, učila zanat i nakon dva meseca joj urednik  kaže „mala hoćeš da pratiš ovaj tenis, to niko ne radi“, usledio je odgovor „zato sam i došla ovde“.

Od 2000. do 2006. godine u Sportu je radila na poziciji prvog novinara teniske rubrike, pored toga izveštavala je i pisala reportaže iz sektora: biciklizam, vaterpolo, plivanje, bilijar, fudbal, atletika… Jedna od zanimljivosti je da je 2002. godine napisala tekst za Sport u kome je najavila sve ono što se danas dešava, Novak Đoković prvi na svetu i jedan od najvećih asova ovog sporta ikada. U tom tekstu imaju  izjave tada malog Novaka i njegovog prvog trenera Jelene Genčić.

Intervjuisala je Rafaela Nadala februara 2003. godine u Beogradu kada je on imao šesnaest godina, bio 200. na ATP listi i igrao čelendžer na Gemaxu – Beograd. Dve godine nakon toga osvojio je prvi Rolan Garos Imala je svetsku ekskluzivu koju je preneo ceo svet. Tekst Nede Miletić i Sporta, preneli su strani mediji od Australije do Amerike, od BBC – a, CNN –a, do Gardijana, o dolasku Jelene Dokić u Srbiju kod oca Damira nakon višegodišnjeg ne javljanja i ne pojavljivanja.

Od 2006. godine do danas (avgust 2019) nalazi se na poziciji PR menadžera (odnosi sa javnošću) Teniskog saveza Srbije. Šef je press službe svih Dejvis i Fed kup mečeva u organizaciji TSS,  od 2006. do 2018 godine, tokom kojih smo imali mečeve u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Zrenjaninu. PR je Dejvis i Fed kup timova Srbije. Pored finala Dejvis kupa u Beogradu 2010. i 2013. godine radila i finale Dejvis kupa Svetske grupe (meč između Hrvatske i Argentine, novembar 2016) na poziciji pomoćnika šefa pres službe ovog meča, Igora Rajkovića u Zagrebu.

PR menadžer boksera Nenada Borovčanina, celokupna njegova profi karijera sve do odlaska u penziju. Za vreme profesionalne karijere bio WBO šampion Evrope i 3. na svetu… Zamenik šefa PR službe na EP za košarkašice 2019. godine, grupna faza Zrenjanin, Niš i finalni deo Arena Beograd.

Osnivač i realizator projekta, sa kolegom teniskim trenerom Draganom Ilićem, škola tenisa za osnovce u Srbiji pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koji je trajao od 2014. do 2019. i tokom kojeg je prošla celu Srbiju. Od Kanjiže do Bujanovca i Gračanice, Goraždevca (KiM) i tokom kojeg je program obuhvatio preko 80 škola  i preko 50.000 dece. Ovu akciju i dan danas realizuje širom Srbije.

Iskreno, bogata novinarska karijera Nede Miletić današnje gošće rubrike “Pet na pet” koja će u petak kroz Humanitarni tiket u podne podržati MOZZARTOVO društveno odgovorno poslovanje. Slede Nedini odgovori…

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Tokom školovanja bavila sam se uobičajenim sportskim aktivnostima. Možda je interesantno napomenuti bila sam golman u školskom timu u periodu osnovnog obrazovanja, aha, ha, ha”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Monika Seleš. Bila je kompletna ličnost, pravi čovek, sportista…Znala je šta želi i do cilja je stizala u znoju lica svog. Samo velikim radom dolazila je do rezultata. Monika je jedan udarac, ali jedan, vežbala šest sati dnevno i tako šest meseci. Vratila se na teren i posle nesrećnog događaja. Potvrdila je da je sve moguće”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Sarajevskog Želju, beogradski Partizan, ali navijam za sve reprezentativne selekcije Srbije”.

4.U susret Svetskom prvenstvu u košarci šta očekujete od Orlova?
“Srbija je svetska košarkaška sila, baš. Očekujem finale, silno bih volela”.

5. Životni i sportski moto?
“Čovek sam sebi daje vetar u leđa”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duel iz kvalifikacija za Ligu šampiona. U Zagrebu DINAMO dočekuje ROZENBORG. Domaći su eliminisali Mađare, a gosti Slovence. Dinamo je bez poraza na poslednjih 12 mečeva. Norvežani imaju pozitivan niz na šest poslednjih duela, uz napomenu da su remizirali na poslednjoj utakmici. Dinamo je dobio Zaprešić sa 2:1.

“Pokušajte sa pobedom Dinama, jedinica”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara