Pliškova prva polufinalistkinja u Singapuru, o drugoj odlučuju Svitolina i Voznijacki

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.10.18. | 12:15

Čehinja pobedom nad sunarodnicom Kvitovom obezbedila nastavak takmičenja na završnom WTA turniru

WTA fajnals, završni turnir sezone na kojem učestvuje osam najboljih teniserki u 2018. (izostala je povređena Simona Halep, umesto nje se plasirala Kiki Bertens), dobio je prvu polufinalistkinju.

Iz Bele grupe plasirala se među četiri najbolje Karolina Pliškova pošto je u dva seta, sa 6:3 i 6:4 slavila u "češkom derbiju" protiv Petre Kvitove koja odlazi iz Singapura bez trijumfa. Pliškova se tako plasirala u drugo uzastopno polufinale ovog takmičenja i to ovaj put kao sedmi nosilac, pošto je imala slabiju sezonu od očekivane.

Izabrane vesti

O drugoj polufinalistkinji iz ove grupe odlučuju Elina Svitolina i Karolina Voznijacki od 13.30. Ukoliko Ukrajinka pobedi, biće prva u grupi, ukoliko izgubi sa 0:2 Pliškova je prvo, a Dankinja drugoplasirana, a ukoliko uzme jedan set protiv Voznijacki Čehinja je prva, a ona druga. Dakle, Voznijacki mora da pobedi sa 2:0 ili je to kraj za nju.

Da napomenemo da se turnir u Singapuru igra za nagradni fond od 7.000.000 dolara (uključujući i fond za najboljih osam parova), na tvrdoj podlozi, a da za svaku pobedu u grupnoj fazi sledi 153.00 dolara (uz 130.000 za participaciju) i 125  WTA poena (uz 300 za sam plasman na turnir). Titulu brani Karolina Voznijacki

*kvote su podlone promenama

FOTO: Action Images   


tagovi

Karolina PliškovaPetra Kvitovabet analizaKarolina VoznijackiElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara