Arina Sabalenka (Belorusija)
Arina Sabalenka (Belorusija)

Pljušte iznenađenja kod teniserki: Ispale treća i šesta igračica sveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 11:52

Samo četiri od Top 10 teniserki planete su u osmini finala Olimpijskih igara

Za razliku od muškog dela turnira gde glavni favoriti zasad uglavnom gaze po planu i sva četiri prva nosioca su u igri, na olimpijskom turniru za teniserke pljušte iznenađenja. U osmini finala Igara u Tokiju će igrati samo četiri od 10 najbolje rangiranih igračica sveta.

Podsetimo da u Tokiju nisu ni učestvovale Top 10 teniserke Sofija Kenin, Bjanka Andresku i Simona Halep. A još tri su eliminisane u prva dva kola. Juče je ispala prva teniserka sveta Ešli Barti, a danas su takmičenje u drugom kolu završile Arina Sabalenka (3. na svetu, Belorusija) i Iga Svjontek (6, Poljska).

Izabrane vesti

Sabalenku je eliminisala hrvatska autsajderka Dona Vekić – 6:4, 3:6 7:6 (7:3). Hrvatica je posle velike borbe osvojila prvi set, ali je Beloruskinja zablistala u drugom i lako stigla do izjednačenja. Imala je Sabalenka u trećem setu vođstvo od 3:1 i dve vezane brejk lopte ali je Vekićeva uspela da se izvuče. I da potom u taj-brejku baci na kolena treću teniserku sveta. U osmini finala igra sa Elenom Ribakinom iz Kazahstana.

Još gore od Sabalenke je prošla šesta teniserka sveta Iga Svjontek protiv 29. igračice sveta Paule Badose – 3:6, 6:7 (4:7). U osmini finala je čeka okršaj sa Nadijom Podoroskom iz Argentine.

Ulogu favorita je opravdala šesta teniserka sveta Elena Svitolina protiv Ajle Tomljanović. Ali tek posle preokreta – 4:6, 6:3, 6:4. Dalje ide i deveta teniserka na VTA rang-listi Garbinje Muguruзa. Favoritkinja iz Španije je rutinski savladala kinesku autsajderku Vang 6:3, 6:0. Lako je do osmine finala otišla i druga teniserka planete Naomi Osaka koji je pobedila Viktoriju Golubić iz Švajcarske 6:3, 6:2. Posle velike borbe, dalje je prošla i sedma teniserka planete Karolina Pliškova koja je bila bolja od Karle Suarez Navaro 6:3, 6:7 (0:7), 6:1.

Parovi osmine finala:

Badosa (Španija) – Podoroska (Argentina)

Benčić (Švajcarska) – Krejčikova (Češka)

Pliškova (Češka) – Đorđi (Italija)

Sakari (Grčka) – Svitolina (Ukrajina)

Soribes Tormo (Španija) – Pavljučenkova (Rusija)

Van Ujtvank (Belgija) – Mugurusa (Španija)

Vekić (Hrvatska) – Ribakina (Kazahstan)

Vondruosova (Češka) – Osaka (Japan)


tagovi

tokio 2020Arina SabalenkaDona Vekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara