Kasper Rud (AFP)
Kasper Rud (AFP)

Pobeda karijere Kaspera Ruda: Srušio Zvereva i vidi finale Majamija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 06:18

Norvežanin se plasirao u četvrto masters polufinale u karijeri

Dokle sežu dometi Kaspera Runda, vreme će pokazati, ali posle najveće pobede u dosadašnjem toku karijere, Norvežanin ima otvoren put do finala mastersa u Majamiju. Sat i 39 minnuta bilo mu je potrebno sruši Aleksandera Zvereva, četvrtog tenisera sveta koji baš i ne uživa u 2022. godini o čemu svedoči i njegov šesti poraz od starta sezone - 2:1 (6:3, 1:6, 6:3).

Rud se uz sjajne servise, koji su mu kako je rekao posle meča i obezbedili pobedu, plasirao u četvro masters polufinale u karijeri (prethodno Monte Karlo, Madrid i Rim), a prepreka na putu do najvećeg meča u karijeri i finala turnira iz serije 1000, biće mu 103. teniser sveta, Argentinac Francisko Serundolo kojem je prethodno Janik Siner predao meč.

Izabrane vesti

Osmi teniser sveta nastavlja da potvrđuje da je pred njim svetla budućnost, vrlo izvesno i mesto među pet na ATP listi u budćnosti jer je večeras peti put u karijeri savladao rivala pozicioniranog među deset najboljih. Prvi skalp mu je bio Mateo Beretini (8) u Rimu 2020. godine, potom je 2021. pobedio Dijega Švarcmana (9) u Monte Karlu, pa Stefanosa Cicipasa (5) u Madridu iste godine, a onda je pao i Andrej Rubljov (5) na završnom mastersu.

Do prednosti 1:0 u setovima protiv Zvereva stigao je zahvaljujući brejku u četvrtom gemu posle kojeg mu je bilo dovoljno samo da čuva svoj servis. Nemac je odgovorio furioznim drugim setom u kojem je sa dva brejka, u četvrtom i šestom gemu trasirao put ka izjednačenju, ali nije nastavio da jaše na talasu dobro raspoloženja. Treći set doneo je perfektnu izvedbu Ruda prilikom servisa, što pokazuje i 15 od 18 osvojenih poena na ubačen prvi, odnosno 5/6 na pogođen drugi servis.

U slučaju osvajanja turnira od kojeg ga dele još dve prepreke, Rud bi skočio na sedmu poziciju koju trenutno drži Rubljov. Ali posao neće biti lak, jer mu iz gornjeg dela kostura sleduje neko iz preostala dva četvrtfinalna para. Jedan čine Miomir Kecmanović i Karlos Alkaraz, drugi Danil Medvedev i Hubert Hurkač.



tagovi

Kasper RudAleksandar ZverevMajami masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara