Fabio Fonjini Foto: Reuters
Fabio Fonjini Foto: Reuters

Ponoćna trka Rusije i Italije za ATP kup

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 16:28

Pobednik udela postaće drugi osvajač takmičenja osnovanog prošle godine

Porazom od Nemačke još u grupnoj fazi Srbija se oprostila od pehara ATP kupa osvojenog prošle godine u premijernom izdanju, koji će u nedelju u ranim jutrarnjim časovima preći u ruke novih privremenih vlasnika - Rusa ili Italijana. Neočekivano, ali samo za one koji nisu pratili događanja u Melburnu.

Rusi koji na neki vredan timski trofej u tenisu čekaju od 2006. godine kada su drugi put podigli "salataru" Dejvis kupa (prvi put je bilo 2002) u grupnom delu su identičnim rezultatom (2-1) pobedili Argentinu i Japan, ali nijednog trenutka u dubl meču nisu strahovali, jer su Andrej Rubljov i Danil Medvedev lako rešavali singlove. U istom ritmu Rusi su preskočili i polufinalnu prepreku - Nemce. Rubljov je bio bolji od Štrufa 2:1 u setovima, kao i Medvedev od Zvereva, pa su dubl igrači opet mogli da odigraju revijalan susret.

Izabrane vesti

Na drugoj strani mreže, Italijani koji na trofej Dejvis kupa gledaju iz daljine još od 1976. godine kada su ga jedini put dotakli, peharu ATP kupa primakli su se posle pobeda u grupi nad Austrijom (2-1) izvojevanom u dublu, i Francuskom koja je obezbeđena već posle singlova.

Fabio Fonjini i Mateo Beretini su potom maksimalno su iskoristili bolove u leđima Rafaela Nadala (propstuo čitav turnir) da pobedama nad Špancima Pablom Karenjom Bustom i Robertom Bautistom Agutom u singlovima zakažu završne borbe za pehar s Rusima, planirane da počnu u ponoć između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu.

Prvo će na teren Rubljov i Fonjini. Zatim, ne pre 1.30 časova, sledi duel Medvedeva i Beretinija, dok bi dubl u kojima su najavljeni Donskoj i Karacjev protiv Bolelija i Vavasorija, s prvim servisom ne pre 3 časa, trebalo da završi drugu ediciju ATP kupa.

FINALE ATP KUPA

Nedelja

0.00: Rubljov - Fonjini

1.30: Medvedev - Beretini

3.00: Donskoj/Karacjev - Boleli/Vavasori



tagovi

ATP kupFabio FonjiniAndrej RubljovDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara