"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Poraz koji ne boli: Mari savladao Novaka za trofej u Montrealu!

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.08.15. | 00:02

Srbin poražen u finalu Rodžers kupa nakon serije od 11 uzastopnih trijumfa koja je trajala od Rolan Garosa

Novak Đoković

Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rodžers kup. Srbin je zaustavljen u finalu Mastersa u Montrealu gde ga je savladao Britanac Endi Mari - 6:4, 4:6, 6:3.

Izabrane vesti

Đokoviću je ovo bio pokušaj da se domogne jubilarne 25. titule na turnirima Masters serije, posebno na takmičenju koji je u prošlosti osvajao čak tri puta (2007, 2011 i 2013). Imao je dobru formu Srbin, dobar skor od osam uzastopnih pobeda nad Marijem, ali ga je Britanac ovaj put nadigrao i savladao u zanimljivom i neizvesnom finalu.

Ovo je ujedno bio prvi poraz Đokovića nakon serije od 11 uzastopnih trijumfa (od finala Rolan Garosa gde je izgubio od Vavrinke), ali on neće drastično promeniti izgled na ATP listi. Novak je i dalje suvereno prvi bez konkurencije (zaradio je dodatnih 600 poena kao finalista Rodžers kupa), a iskustvo sa ovog turnira sigurno će mu dobro doći pred nastupajući US Open koji počinje 31. avgusta.

Mari je već na startu zaigrao motivisano i drčno i vrlo brzo je stigao je do brejka (u četvrtom gemu) nakon kojeg se odlepio na 1:4. Izgledalo je u tim trenucima da Đoković nema snage da se bori sa Britancem, posebno u trenutku kada je na servis našeg tenisera, Mari poveo sa 15:40. Svima se učinilo da će to biti novi brejk Britanca, ali se Srbin vratio i rešio gem u svoju korist. Onda je Novak napravio novi brejk, posle kojeg je na svoj servis stigao do 4:4. Mnogima se učinilo da se Srbin vratio u svoj ritam, da je pronašao recept, ali je Mari izbegao potpuni preokret. Šta više, dobio je i sledeći gem na servis Đokovića i prvi set rešio u svoju korist - 6:4.

Drugi set počeo je brejkom Đokovića, a nakon serije u kojoj su rivali pobeđivali gem za gem usledio je odgovor Endija Marija i izjednačenje na 3:3. Ipak, sledeći gem pripao je Đokoviću na servis Britanca, pa se novim brejkom i trijumfom na svoj servis odlepio na 5:3. Bio je to uvod u rutinski finiš drugog seta i izjednačenje na 1:1, nakon što ga je Nole dobio sa 6:4.

Treći set je ponovo bolje otvorio Mari, iako je Đoković mogao do brejka već u prvom gemu. Britanac je poveo sa 1:0, a onda je napravio brejk i posle serije dobrih servisa odlepio se na 3:0. Novak je smanjio na 3:1, a bilo je primetno i da je naš teniser imao problem sa bolom u desnoj ruci koji ga je mučio i u polufinalu protiv Šardija. Taj bol ga je upravo možda koštao trijumfa jer je izgubio predugačak peti gem na servis Britanca, u kojem je nekoliko puta bio nadomak brejka. Čak desetak đuseva i preko 26 poena videli smo u tom dugačkom gemu u kojem se Mari na kraju izvukao. 

Gubitak presudnog gema i prednost rivala od 1:4 demoralisala je Đokovića. Do kraja je Britanac bio siguran iako su se igrali dugi gemovi i trijumfom od 6:3 osvojio je Masters u Montrealu.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rodžers kupNovak ĐokovićEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara