Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Prepolovio se top 10 u Rimu: Izduvale se gume Janika Sinera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 19:43

Serundolo ili Rud potencijalni rivali Novaku u polufinalu, ispao i Andrej Rubljov, čast Italije koja je turnir počela sa 11 tenisera brani samo Lorenco Muzeti

Jedanaest Italijana našlo se u glavnom žrebu Mastersa u Rimu, a između osmine i četvrtfinala, na turniru je ostao samo jedan - Lorenco Muzeti. Italijani su najveće nade polagali u novu zvezdu svetskog tenisa u nastajanju, Janika Sinera, ali osmi teniser sveta nije uspeo da se probije ni do najboljih osam. Na put mu je, iako je izgubio prvi set, stao Argentinac Fransisko Serundolo - 2:1 (6:7, 6:2, 6:2).

Jeste iznenađenje, ali ne može se reći da je slučajnost budući da je 31. igrač sa ATP liste vezao i treći Top 10 skalp. Tokom marta u Indijan Velsu srušio je Feliksa Ože Aljasima, pa prošlog meseca u Barseloni izbacio Kaspera Ruda. Danas je izvojevao pobedu što će mu u najmanju ruku doneti povratak među najboljih 30 na planeti.

Izabrane vesti

Sa ispadanjem Sinera, ali još jednim iznenađenjem i eliminacije Andreja Rubljova od strane 101. na svetu, Nemca Janika Hanfmana, prepolovila se top 10 konkurencija u Večnom gradu. Uz Novaka Đokovića u igri za pehar ostali su još Danil Medvedev, Kasper Rud, Stefanos Cicipas i Novakov rival u četvrtfinalu Holger Rune. Potencijalni protivnik pobedniku srpsko-danskog okršaja u polufinalu biće ili Rud ili Serundolo.

Oko dva i po sata trajala je borba u Foro Italiku, a dugometražni prvi set odigrali su Argentinac i Italijan. Set koji je rešen u taj-brejku u kojem je Siner vodio 3:0, pa 6:1, pre nego što je nagovestio da je osvajanjem prvog perioda igre verovatno srušio odbrambene barijere žilavog Južnoamerikanca. Ali to je bila samo pretpostavka. Realnost - potpuno drugačija. Kao da su se gume na Sinerovim kolima probušile od napora iz prvog perioda igre, te su u nastavku susreta bile gotovo neupotrebljive.

Bio je Serundolo izrazito agresivan, jurio vinere i što je najvažnije sjajno riternirao. Siner je dobacio skoro do 70% ubačenog prvog servisa, ali mu je ralizacija bila na skromnih 60 procenata. Ne čudi što je Serundolo u drugom setu poveo sa 3:0 i uz jedan poklonjen, napravio čak tri brejka. Već na startu trećeg seta oduzeo je servis rivalu, čuvao brejk do same završnice, te napravio novi pre nego što je došao na red servis gem za pobedu. Tamo je unovčio treću meč loptu i servirao Sineru poprilično lošu uvertiru za Rolan Garos.

Posle šokantnog poraza Karlosa Alkarasa od Mađara Marožana, u duelu u kojem je slovio za favorita ispao je i drugi najperspektivniji teniser današnjice. Videćemo šta čeka još jednog budućeg pretendenta na svetski teniski tron, Holgera Runea kada bude izašao na crtu Novaku Đokoviću.


tagovi

Janik SinerMasters RimAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara