Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Pretnja Australijanaca: Tri godine zabrane učešća u Melburnu! Vise Vimbldon i Ju Es open

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 10:04

Novak Đoković u ovom trenutku bi mogao bez problema da se takmiči samo na Rolan Garosu

Završen je Australijan open za Novaka Đokovića i pre nego što je počeo. A moglo bi da se desi i za sva vremena, da najbolji teniser sveta nikad više ne učestvuje na turniru koji je osvajao devet puta.

Tamošnji mediji ove nedelje barataju informacijom da Srbinu, posle deportacije, preti trogodišnja zabrana ulaska u državu, samim tim pojavljivanje na prvom grend slemu sezone. Oduka nije konačna, niti se zna da li će uopšte biti doneta, ali se nadvila kao opasnost po Novaka.

Izabrane vesti

Istovremeno, Australijanci signaliziraju bi od odluke moglo da postoji izuzeće po više osnova.

Novak u maju puni 35 godina, ukoliko bi mu tamošnje vlasti zabranile da uđe u zemlju to bi značilo da do 38. neće moći da igra u Melburnu. A tu je već kraj karijere na vidiku, pa nije isključeno da Đokovića više ne gledamo na Australijan openu.

A to nije sve. U elektronskom izdanju od nedelje, uticajna Marka obrazlaže da u ovom trenutku Novak Đoković rizikuje učešće i na dva od preostala tri grend slema. Prema navodima madridskog lista, jedino je izvesno da bi se Srbin nesmetano, bez obzira hoće li se vakcinisati ili ne, pojavio na Rolan Garosu. Na to sugeriše nedavna izjava ministra sporta Francuske, Roksane Maraćinjanu:

„Novak će moći da se takmičiti, jer to omogućava zdravstveni protokol ovog velikog sportskog događaja“.

S druge strane, imajući i vidu kakva su pravila trenutno na snazi za ulazak u Englesku i Sjedinjene Američke Države, neizvesno je hoće li Đoković moći da napadne titule na Vimbldonu i Ju Es openu. Pre nekoliko dana, britanski premijer Boris Džonson je odgovarajući na pitanje hoće li Novaku biti dopušteno da bez vakcine uđe na Ostrvo, uzvratio:

Sve što bih rekao o Novaku Đokoviću, protiv kog sam igrao tenis i prilično je dobar, jeste da verujem u vakcinaciju. I mislim da je to divna stvar“.

Dodaje Marka da je vakcina obavezna da bi se prešla granica Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, mada se pravila po ovom pitanju menjaju maltene na dnevnom nivou i u ovom času teško da bilo ko može da pretpostavi šta će biti u junu i septembru kad su na programu poslednja dva grend slema u sezoni.

Isto tako, valja znati da se od devet turnira Masters serije tri organizuju na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država: Indijan Vels, Majami i Sinsinati.


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara