Procentima na Medvedeva: Kad Đoković namiriše trofej...

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.02.21. | 15:09

Pred sutrašnje finale Australijan opena gotovo kompletna statistika na strani Novaka

Sve je Novak Đoković gotovo perfektno uradio u prethodnih 13 dana u Melburnu. Ostalo je još "samo" da bude takav i sutra od 9.30 časova na betonu Rod Lejver Arene kako bi podigao 18. grend slem pehar u karijeri, a deveti na Australijan openu gde ne zna za poraz u finalima!

Kvota na Novaka Đokovića protiv Danila Medvedeva je 1,90

Izabrane vesti

Neće prvom reketu sveta biti lako na završnom koraku gde ga očekuje Danil Medvedev koji se nalazi u nizu od 20 pobeda, što je do sada pošlo za rukom samo još petorici igarača, Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Endiju Mareju, Huanu Martin del Potru i naravno Novaku.

"Ulaskom u finale, znajući da nikada nisam izgubio u finalu ili polufinalu na Australian Openu, samo se osećam prijatnije na terenu. Iako to poztivno utiče na mene, a možda drugačije na moje protivnike, svaka godina je drugačija, pa taj moji niz nije presudan faktor na tok kojim će ići meč", rekao je Novak koji bi eventualnom pobedom u finalu uvećao neverovantu uspešnost na prvom grend slemu sezoni.

Naime, trenutno je sa skorom 81-8 na 91 odsto i na drugom je mestu večne liste, jer je isrped njega samo Rafael Nadal koji na šljaci Rolan Garosa ima učinak od 100 pobeda i samo dva poraza. Iza su njegov nekada veliki idol Pit Sampras koji je na travi Vimbldona ostvario skor 63-7 (90 odsto) i veliki suparnik Rodžer Federer koji je takođe na terenima Vimblodona stigao do 88.6 odsto uspešnosti (101-13).

Medvedev ima daleko mršavije brojke, ne samo zbog činjenice da je skoro deceniju mlađi od Novaka, ali uzda se u odličnu formu potvrđenu u pomenutih 20 pobeda od kojih su 12 izvojevane nad rivalima iz top 10. Kada se ta brojka gleda samostalno, izgleda impresivno. Ali ne i uz podatak da je Đoković od 81 pobeda u Melburn parku čak 22 ispisao nad igračima koji su u tom trenutku bili među deset najboljih na svetu.

"Đoković je favorit jer je u osam navrata koliko je bio u polufinalu, osvojio turnir. Ja sam izazivač, momak koji izaziva momka sa osam titula iz isto toliko finala, pa je tako on taj na kome je sav pritisak u želji da stigne Rodžera i Rafa po broju grend slem pehara. Nemam šta da izgubim, da budem iskren", svestan je Medvedev da ga mnogi smatraju austajderom, bez obzira na pomenute serije i formu.

Kako i ne bi kada će se tek treći Rus u finalu Australijan opena, posle Andreja Kafeljnikova i Marata Safina, šampiona iz 1999. i 2005, sutra će se tek drugi put naći u završnom okršaju za neki grend slem pehar. A i najmlađi je finalista na terenima Melburn parka još od 2012. kada je njegov sadašnji rival sa nepunih 25 godina podigao pehar.

Ipak svi ti statistički podaci, kao i oni da Novak trenutno vodi 4-3 u međubnim susretima i da je slavio u osmini finala Australijan opena 2019. godine (6:4 6:7, 6:2, 6:3) neće previše "igrati" sutra od 9.30 časova na "verlom" betonu Rod Lejver Arene...


tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevAustralijan openRafael NadalRodžer FedererPit SamprasATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara