Holger Rune (© Reuters)
Holger Rune (© Reuters)

Prošle godine je osvojio titulu protiv Đokovića, sad ide na Novaka i vodi 2:1

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.11.23. | 00:25

Holger Rune u četvrtfinalu Mastersa u Parizu

Možda je vreme da se računi sravne. Kad se u petak završi četvrtfinalni program Mastersa u Parizu red bi bio da Holger Rune bude precrtan sa krate liste tenisera koji imaju pozitivan učinak u susretima sa najboljim na svetu. Danac će na megdan Srbinu pošto je završnom meču osmine finala lako savladao Danijela Altmajera i tako zakazao obračun sa rođenim Beograđaninom.

Za razliku od Noleta, koji je mimo očekivanja, na terenu proveo dva sata i 40 minuta, pri čemu je delovao bez energije, Rune je ostavio daleko bolji utisak protiv 25-godišnjeg Nemca i dobio ga bez izgubljenog seta (6:3, 6:3).

Izabrane vesti

Možda presudan detalj meča viđen je u šestom gemu početne deonice. Kočoperni Altajmer je dotad bio siguran, čak nagoveštavao da bi mogao do brejka, imao tri šanse da oduzme servis Skandinavcu, ali je Holger pokazao zbog čega ga smatraju jednim od predvodnika novog talasa, poravnao na 3:3 i već u sledećem iskoristio prvu brejk šansu. U drugom setu još dva puta je tako razoružao Altajmera, usput pravio manje grešaka, a više vinera i tako umarširao u četvrtfinale turnira na kome brani trofej.

Prošle godine ga je osvojio baš pobedom nad Đokovićem. Kasnije je bio bolji od Noleta i u četvrtfinalu Rimu. Naš as ima slavlje na Ju Es openu 2021. Vreme je za još jedno. Jer, Holger Rune jeste dobar, ali zna se ko je najbolji.



tagovi

Holger RuneTenisATPNovak ĐokovićMasters Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara