Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Prvi meč u sezoni Novak Đoković će igrati protiv Lorenca Musetija

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 10:30

Italijanski tinejdžer vodio 2:0 u setovima protiv srpskog asa na Rolan Garosu

Najzad se Novak Đoković vraća na teniski teren. Iz Australije je deportovan, nije mu dozvoljeno da brani trofej na prvom grend slem turniru, pa je silom prilika Dubai ispao mesto na kojem će najbolji teniser sveta prvi put zakoračiti na teren ove sezone.

Održan je jutros i žreb, koji je odredio da će Novak Đoković prvi meč u 2022. godini igrati protiv Lorenca Musetija. U pitanju je 19-ogodišnji Italijan, koji je i te kako poznat i najboljem igraču planete i srpskoj publici, pošto je prošle godine na Rolan Garosu zadao velike jade Đokoviću. Tada je Museti vodio 2:0 u setovima protiv Novaka, da bi se posle toga raspao i u naredna tri seta je osvojio ukupno jedan gem.

Izabrane vesti

A, već drugo kolo moglo bi da donese prvom reketu sveta priliku za svojevrsnu naplatu računa. Ukoliko preskoči Musetija, Đoković će ići na pobednika meča Karen Hačanov – Aleks de Minor. Mladi Australijanac je bio jedan od onih koji su najviše blatili Novaka tokom njegove borbe sa vlastima u Melburnu, da bi se pre neki dan pojavila informacija kako je osumnjičen da je igrao sa lažnim kovid pasošem. U svakom slučaju, mogao bi lajavi De Minor da dobije u 2. kolu lekciju iz poštovanja starijeg i uspešnijeg.

Potom, gledano po žrebu, Novaku bi rival mogao da bude Marin Čilić i Roberto Bautista Agut, koji je znao da bude baš tvrd orah Đokoviću u prošlosti.

U donjoj polovini Novakovog dela kostura, gde su mu potencijalni rivali u polufinalu su Feliks Ože-Olijasim, Denis Šapovalov, Marton Fučovič, David Gofan...

Drugi nosilac na turniru i potencijalni Đokovićev protivnik u finalu je Andrej Rubljov, on će turnir otvoriti protiv Danijela Evansa, a u trećem kolu bi mogao da odmeri snage sa Filipom Krajinovićem, koji takmičenje počinje protiv veterana Maleka Žazirija.

Endi Marej će u prvoj rundi igrati protiv tenisera koji prođe kvalifikacije.

Turnir u Dubaiju počinje u ponedeljak.


tagovi

Novak ĐokovićATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara