Danil Medvedev (© Reuters)
Danil Medvedev (© Reuters)

Prvi put u istoriji tenisa: Vimbldon ne da Medvedevu da igra zato što je Rus, zabrana Rubljovu, Azarenki, Sabalenki

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 10:55

Čeka se samo zvanična potvrda

Kako izgleda kad se politika umeša u tenis videli smo na primeru Novaka Đokovića, a zbog malo drugačijeg, a suštinski istog, uticaja, ispaštaće i Danil Medvedev. Ni prvi, a ni drugi reket planete nisu ništa skrivili, osim što se na njima trenira strogoća.

Našem asu je zabranjeno da igra na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, a Englezi će uskratiti Rusa za pojavljivanje na Vimbldonu zato što je iz zemlje koja je u ratnom sukobu sa Ukrajinom, a nije se ogradio od poteza svog predsednika Vladimira Putina. Kako sad stvari stoje, zbog toga će ispaštati. Ne samo on, već svi igrači i igračice iz najveće države planete, baš kao i oni iz Belorusije, najvećeg ruskog saveznika u vojnom nasrtaju na kompšije.

Izabrane vesti

Tako će se prvi put u istoriji tenisa dogoditi da neki sportista bude sprečen da učestvuje na takmičenju usled političkih odluka zemlje kojoj pripada. Organizatori se još ne oglašavaju, međutim, ovakvu mogućnost izvesnom je najavio američki portal Sportiko, posle čega su je preneli neki od najuticajnijih svetskih medija, uključujući i engleske, na čijoj se teritoriji održava treći grend slem u sezoni.

Iako je do njegovog početka ostalo dva meseca, sve navodi na zaključak da ni Rusi, ni Belorusi neće moći da uđu na terene Ol Inglad kluba. Na ostalim ATP i WTA turnirima su se takmičili bez isticanja državnih simbola zemlje koju predstavljaju. Pprimera radi, biće ih na Rolan Garosu, pošto Francuska, izgleda, nije tako striktna kao Velika Britanija, pa će se naći u žrebu.

Zbog ovakve odluke, koja je nagoveštena, izvesna i samo se čeka potvrda zvaničnika Vimbldona, najviše će ispaštati Danil Medvedv i Andrej Rubljev, drugi i osmi na ATP listi, zatim lanjski četvrtfinalista Karen Hačanov, baš kao i nekada najbolja igračica sveta, Beloruskinja, Viktorija Azarenka. Osim njih, poznati turnir će propustiti i prošlogodišnja polufinalistkinja Arina Sabalenka, Anastasija Pavljučenkova...


tagovi

TenisATPDanil MedvedevAndrej RubljovAnastasija PavljučenkovaViktorija AzarenkaArina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara