Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvo veliko iznenađene u Parizu: Medvedev ispao u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 18:54

Najveći skalp u karijeri Aleksa De Minora

Krajem prošle nedelje Danil Medvedev je slavio u Beču, osvojivši 15. trofej u karijeri, tri dana kasnije doživeo je debakl u Gradu svetlosti. Ruski teniser eliminisan je u drugom kolu Mastersa u Parizu. Veliko iznenađenje, prvo na turniru, priredio je Aleks De Minor pošto je u tri seta slavio protiv trećeg tenisera sveta – 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 7:5.

Treći, ali samo do kraja nedelje. Od marta do septembra Medvedev je bio prvi, ali će od ponedeljka po prvi put posle dve godine ispasti iz TOP 4. Rus će po završetku turnira pasti na petu poziciju, jer prošle sezone je u Parizu stigao do finala (izgubio od Novaka Đokovića) pa je posle prerane eliminacije izgubio 1590 poena.

Izabrane vesti

Za De Minora svakako najveći skalp u karijeri. U dosadašnjih 18 okršaja sa TOP 5 teniserima nijednom nije slavio, ruski teniser mu je prva "žrtva". I jedan i drugi teniser krenuli su oprezno o čemu govori podatak da je do devetog gema Medvedev samo jednom došao u situaciju da mora da spašava brejk lopte. Tada mu je pošlo za rukom, u desetom gemu nije uspeo. De Minor je iskoristio prvu priliku i poveo u setovima.

U drugom pak nije bilo neizvesnosti. Ekspresno je Medvedev uzvratio, napravio po brejk u prvom i sedmom gemu i za nešto manje od 50 minuta izjednačio. Nastavio je Rus u istom ritmu i u trećem setu, već na startu oteo rivalu servis gem, međutim, nije uspeo da slomi otpor 25. tenisera sveta. De Minor je ubrzo uzvratio brejkom (2:2), krenuo da servira sigurnije, da igra agresivnije i u trenucima kada se lomilo bio koncentrisaniji. Medvedev je doduše odbijao da se preda, na 5:4 spasao je dve meč lopte, u 12 gemu još jednu, ali je kod četvrte morao da pruži ruku boljem.

De Minor će u osmini finala igrati sa Frensisom Tijafoom koji je u drugoj rundi u dva seta savladao Džeka Drejpera.


tagovi

Masters ParizDanil MedvedevAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara