Mira Andrejeva (Reuters)
Mira Andrejeva (Reuters)

Prvo veliko iznenađenje u Melburnu je 16-godišnja Ruskinja

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.01.24. | 03:47

Deklasirala je finalistkinju Vimbldona

Zbog kiše u Melburnu, veliki broj mečeva trećeg dana na Austrijaln Openu nije počeo u predviđenim terminima osim onih na tri stadiona sa zatvorenim krovom, ali u jednom od njih smo dobili prvo veliko iznenađenje.

Finalistkinja prošlog Vimbldona Ons Žaber je doživela debakl protiv 16-godišnje Mire Andrejeve. Rusko čudo od deteta je slavilo 6:0, 6:2 protiv šeste teniserke sveta! Samo 54 minuta igre su bila dovoljna talentovanoj teniserki da priredi senzaciju.

Izabrane vesti

Prvi set je bio čista demonstracija sile raspoložene Ruskinje i revija grešaka Žaber. Trajao je samo 20 minuta! Iako je Žaber u drugom setu uzela dva gema, pitanje pobednika se nije postavljalo. Andrejeva je protivnici dozvolila samo jednu brejk loptu, dva puta zaredom joj oduzela servis za 4:1 i kasnije iskoristila prvu meč loptu.

Mladu Ruskinju koja zauzima 47. mesto na svetskoj rang listi u drugom kolu očekuje bolja iz duela Kamile Rahimove i Dajan Peri.

Iznenađnje je napravila još jedna Ruskinja. Doduše, nešto manje. Marija Timofejeva (20) koja zauzima 170. poziciju na VTA listi je savladala nekadašnju šampionku i najbolju teniserku sveta Karolinu Voznjacki. Posle velike borbe i proekreta, Ruskinja je slavila 1:6, 6:4, 6:1 protiv iskusne Dankinje koja se prošle godine vratila tenisu posle tri godine pauze i dobila vajld kartu za Melburn.


tagovi

Mira AndrejevaOns DžaberAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara