Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Put čist, Novak našpanovan – teško će ga neko zaustaviti na putu do finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 18:27

Biće apsolutni favorit protiv Lasla Đerea...

Novak Đoković i US Open – čudne stvari su se dešavale u prošlosti. I moglo bi se reći postao mu je najmanje drag od grend slem turnira. Najduže na američkom tlu čeka na titulu, punih pet godina, ali ovoga puta mu se žreb u potpunosti otvorio i crta mu se novo finale. Prvo od onog sa Danilom Medvedevim.

Nova bitka srpskog asa i Karlosa Alkarasa je „već viđena“ i samo nepredviđene okolnosti (svima će na prvu pasti diskvalifikacija) i nesnosan pritisak mogu da zaustave Novaka Đokovića. Pre potencijalnog finala ogromnog bremena neće biti, a nije ni za očekivati da ima tu težinu kao u godini kada je mogao da kompletira četiri slema i kada ga je porazio Rus. Put je čist i za sada vlasnik 23 najvrednija pehara čisti redom, ne nailazi na poteškoće, a prvi ozbiljniji problem pokušaće da mu napravi Laslo Đere (02.30 po srednjoevropskom vremenu).

Izabrane vesti

Koliko je realno da momak iz Sente za najvećeg koji je beli sport video bude „kost u grlu“, veliko je pitanje. Jeste, igra Laslo Đere jako dobro na US Openu, nije izgubio niti jedan set do srpskog obračuna, ali duel sa Novakom Đokovićem biće nešto sasvim drugačije od onih koje je do sada igrao.

Brendon Nakašima i Ugo Gaston ne mogu u istu rečenicu sa čovekom koji u vrhu istrajava deceniju i po. Nikome nije svejedno kada sa kontra strane mreže stoji Novak Đoković, neće ni teniseru iz Sente. U teoriji će moći da igra rasterećeno, neće imati šta da izgubi, međutim, i mnogi drugi su bivali u takvim situacijama i takva priča je očas posla padala u vodu.

Koliko god igrao dobro, Novak Đoković će biti taj koji se pita. Tako je bilo i u njihovom jedinom duelu na turniru u Beogradu, kada je najbolji teniser sveta trijumfovao posle preokreta, a tako je uostalom u gotovo svim mečevima u kojima je akter prvi srpski reket. Bez obzira na mesto i podlogu. Artur Eš mu je dobro poznata teritorija, nikakvih trzavica nije bilo protiv Aleksandre Milera i Bernabea Zapate Miraljesa i za očekivati je da nastavi da krči put.

Suprotan scenario predstavljao bi prvorazrednu senzaciju.


tagovi

Novak ĐokovićLaslo ĐereUS openUS Open 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara