Rafa bi da izbegne Rodžerovu sudbinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 15:13

Ali pita se i Cicipas u polufinala Australijan opena

Novak Đoković je uštedeo energiju pred polufinalni okršaj sa Lukom Pujom, pa će sa velikom pažnjom ispratiti prvi polufinalni duel Australijan opena. A tamo, Rafael Nadal ima posla sa senzacionalnim Stefanosom Cicipasom (Četvrtak, 09.35).

Španac nije poklekao pred prvim mladim tenisačem koji mu se našao na putu, ali moraće da prikaže daleko bolju igru protiv talentovanim Grkom. Nadal mora maksimalno ozbiljno da pristupi ovom meču, kako ne bi doživio sudbinu Rodžera Federera.

Izabrane vesti

Rafa je trenutno drugi teniser planete sa 80 osvojenih titula u karijeri. Ovu sezonu trebalo je da počne na turniru u Brizbejnu, ali je nakon konsultacija s doktorima i ljudima iz svog tima odlučio da se povuče kako ne bi rizikovao povredu pred početak prvog Grend slema. I ta taktika se pokazala kao pun pogodak, jer Nadal jedini od preostalih polufinalista nije izgubio nijedan set. Prošlogodišnji nastup na Australijan openu Nadal je završio u četvrtfinalu koje je predao Marinu Čiliću. Ove sezone Španac je odlučan da napravi dobar rezultat, i to mu za sada ide od ruke. U meču četvrtfinala za protivnika je imao Frensisa Tijafoa kojeg je savladao lakše od očekivanog.

Cicipas je ostao na zemlji posle velike pobede nad Federerom. Grk je za protivnika u četvrtfinalu imao odličnog Rafaela Bautistu-Aguta, tenisera koji do ovog četvrtfinala nije imao nijedan poraz, a pred Australijan open je osvojio i jednu titulu. Olakšavajuća okolnost za Stefanosa u ovom meču bilo je to što je Bautista-Agut do sada uglavnom igrao iscrpljujuće mečeve po pet setova, što je moralo da ostavi traga. I pored toga, meč je bio vrlo ravnopravan i neizvestan.

AUSTRALIJAN OPEN - POLUFINALE

Četvrtak
09.35: (1,15) Nadal - Cicipas (4,70)

Petak
09.35: (1,05) Đoković - Puj (7,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Stefanos CicipasRafael NadalAustralijan open 2019.sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara