(Reuters)
(Reuters)

Rafa hvata zalet, još jedna pobeda 2:0

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 11:06

Španac u četvrtfinalu Brizbejna

Uželeo se tenisa. A i tenis njega. Ponekad deluje da je Rafael Nadal pojam za neodustajanje, što je jasno posle povratka na teren godinu dana od povrede na Australijan openu. U međuvremenu je morao dobro da se posveti oporavku, čak je i nastavak karijere bio upitan, ali Španac u uvodnim danima 2024. ostavlja utisak čoveka željnog igre.

Vidi se to na osnovu učinka na turniru u Brizbejnu, na kome hvata zalet za prvi grend slem sezone. Najpre je savladao Dominika Tima, a onda domaćeg takmičara, Džejsona Kablera. Po istom principu kao Austrijanca, bez izgubljenog seta – 2:0.

Izabrane vesti

Sve vreme je Nadal bio rastrčan, razigran, baš se videlo koliko mu je reket nedostajao. Ruku na srce, naspram njega je bio 102. teniser na ATP listi, bez značajnijih uspeha u karijeri, tako da je favorit lako odradio posao i nije dozvolio Kableru ni gram šansi. Oba puta je u ranim fazama setova oduzimao servis rivalu i usmerio meč na svoju stranu, pa je posle sat i 20 minuta mogao da proslavi plasman u sledeće kolo (6: 1, 6:2).

Tamo ga, u četvrtfinalu, čeka još jedan Australijanac. U pitanju je Džordan Tompson, koji je među osam najboljih na turniru ušao tako što mu je Francuz Igo Umber predao meč usled zdravstvenih problema.

U četvrtfinale su se plasirali još Grigor Dimitrov (pobedom nad Danijelom Almajerom, 2:0) i Rinki Hidžikata (savladao Tomasa Mahača, 2:1).


tagovi

ATP BrizbejnRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara