Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Rafa još nije skinuo rđu, Heris ga izbacio iz Vašingtona

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 03:31

Južnoafrikanac je 50. na ATP listi

Okliznuo se Rafael Nadal kada to niko očekivao nije! Španski as, treći teniser sveta, ispao je u osmini finala turnira u Vašingtonu.

Nadal se prijavio za Vašington da se zagreje nakon duže pauze, pošto nije igrao od Rolan Garosa, a sve u cilju pripreme za US open, na kojem planira veliki obračun sa Novakom Đokovićem za 21. grend slem trofej u karijeri.

Izabrane vesti

Ali, makar ovaj početni korak u tim pripremama nije prošao najbolje. Nadala je eliminisao ne toliko poznati Južnoafrikanac Lojd Džordž Heris, 50. teniser sveta, nakon dva sata i 11 minuta igre – 6:4, 1:6, 6:4.

Zarđao je Rafa posle dvomesečne pauze, videlo se to i u prethodnom meču protiv Džeka Soka, gde je takođe igrao u tri seta, ali je uspeo da se izvuče i pobedi. Ove večeri to nije uspeo, iako je drugi set dobio sa 6:1 i utisak je bio da je momentum meča potpuno preuzeo u svoje ruke.

Međutim, 24-ogodišnjak iz Kejptauna, koji do ove večeri nije imao bog zna čime da se pohvali u karijeri, nije dopustio da ga izgubljeni set slomi. U trećem je spasao tri brejk lopte, a prvu šansu koja se njemu ukazala, kada je vodio 5:4 – iskoristio je. Bila je to brejk i meč lopta, koju je Heris pretvorio u najveću pobedu u karijeri.

Južnoafrikanac nema nijednu ATP titulu, a igrao je u dva finala do sada i oba puta je poražen od Rusa, jednom od Andreja Rubljova, drugi put od Aslana Karaceva. Sada u Vašingtonu u četvrtfinalu ga čeka Kei Nišikori.

Za Nadala sledi Toronto, pa Sinsinati pre US opena, ali je i njemu jasno da će nivo igre morati značajno da podigne da bi na njujorškom betonu mogao da zapreti Novaku Đokoviću.


tagovi

Rafael NadalTenisATP Vašington

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara