Rafa Nadal i umetnost gaženja

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 11:17

Prvi reket sveta prepustio tek pet gemova protivniku iz Bolivije. Pobedama takmičenje na Australijan openu započeli Tim, Hačanov, Čilić, Raonić, Halep, Svitolina... Kraj za Šarapovu

Malo ko kao Rafael Nadal ume da zgazi protivnika, naročito na početku velikih takmičenja. Surova tradicija je ispoštovana i ovog jutra u dalekom Melburnu kada se ispred Matadora sa Majorke našao Ugo Delijen. I naravno, nesretni Bolivijac, trenutno 73. reket seta nije znao šta ga je snašlo jer je sve bilo gotovo za 122 minuta tokom kojih je osvojio samo pet gemova. I sve to iako je Rafa imao problema sa servisom! Konačan rezultat govori sve - 6:2, 6:3 i 6:0.

Naredni protivnik aktuelnom vicešampionu prvog grend slema sezone , ujedno prvom nosiocu biće pobednik meča između Argentinca Federika Delbonisa i Portugalca Žoaa Soze.

Izabrane vesti

Pored Nadala prolazak u drugo kolo drugog dana Australijen opena obezbedili su zasad od značajnijih teniskih imena još Karen Hačanov koji je pobedio sa 4:6, 6:4, 7:6 (4), 6:3 kvalifikanta Maria Vileju Martineza, Dominik Tim je bio ubedljiv protiv Adrijana Manarina rezultatom 6:3, 7:5, 6:2, Ernest Gulbis je sa 7:5, 4:6, 7:6 (4) i 6:4 iznenadio kanadskog supertalenta Feliksa Ože-Alijasima, dok je italijanski supertalenat Janik Siner bio bolji u tri seta (7:6, 6:2, 6:4) od kvalifikanta Maksa Parsela, Roberto Bautista-Agut je bez ikakvih problema savladao kolegu iz španske reprezentacije, Felisijana Lopeza rezultatom 6:2, 6:2 i 7:5, Marin Čilić je takođe bio ubedljiv i to protiv mladog Francuza Korentana Mutea sa 6:3, 6:2 i 6:4, Miloš Raonić sa 6:2, 6:1, 6:3 nije dozvolio iznenađenje srećnom gubitniku iz kvalifikacija Lorenzu Đustinu, dok je Andrej Rubljov, osvajač dva turnira u protekle dve sedmice, imao problema protiv "vajldkardaša" Kristofera Okonela, ali je ipak slavio sa 6:3, 0:6, 6:4 i 7:6 (5).

Žo Vilfred Conga nije izgubio na terenu, ali ne ide dalje pošto je predao meč lokalnom igraču Aleksju Popirinu zbog povrede pred početak četvrtog seta.

Marija Šarapova

Kod devojaka drugi krug su tokom noći obezbedile, između ostalih Karolina Pliškova koja je savladala Kristinu Mladenović sa 6:1 i 7:5, Dona Vekić je zaustavila već na prvom stepeniku Mariju Šarapovu rezultatom 6:3 i 6:4, Simona Halep je uz manje probleme na početku susreta sa Dženifer Brejdi ipak slavila sa 7:6 (5), 6:1, Elina Svitolina je slomila jak otpor Keti Bolter reultatom 6:4, 7:5 itd.

 ***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara