Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Razgoreo se bes, Novak punim gasom u polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 16:54

Zverev oboren sa 2:0 u setovima

Danima ga nerviraju, prozivaju, čine sve da ga izbace iz takta. A, lepo im je Novak Đoković poručio da ga time samo čine ljućim i odlučnijim na terenu.

Ako se neko uplašio da će teniski kralj potonuti posle poraza od sjajnog Danila Medvedeva pre dva dana, stigao mu je ubedljiv demant. Đoković je rutinski, za tek nešto više od sat i po vremena igre preslišao Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale završnog mastersa – 6:3, 7:6.

Izabrane vesti

U borbi za finale Đoković će igrati protiv Tima, dok drugi par čine Nadal i Medvedev.

Rezultatski gledano, deluje da je Novak odigrao tesan meč protiv Zvereva. Ali, brojke nekad ne odslikavaju pravo stanje stvari na terenu. Činjenica je da Nemac ni u jednom momentu nije bio nadomak preokreta nakon izgubljenog prvog seta, pa iako je imao nekoliko atraktivnih, lepo izgrađenih poena, bilo je očigledno da je srpski teniser taj koji sve vreme ima kontrolu nad dešavanjima na plavom polju.

Prvi set je trajao 34 minuta, a ispostavilo se da je prelomljen već na startu. Đoković je oduzeo prvi servis gem Zvereva, potvrdio taj brejk i poveo sa 3:0. Tek nakon toga je Nemac počeo da igra, lako je dobijao svoje gemove, a u sedmom je opasno zapretio Novaku. Imao je Zverev dve vezane brejk šanse (15:40), ali nije uspeo da slomi najboljeg tenisera sveta, kojeg je u tim trenucima i servis kvalitetno poslušao.

Kada je izbegao tu minu, Đoković je odveo set do kraja u svoju korist i dobio ga sa 6:3. Prvi korak ka polufinalu je napravljen.

U drugom setu najpre je Novak spasao jednu brejk loptu na 1:2, a onda u narednom gemu je Zverev uspeo da se izvuče nakon 15:40. Sve do kraja više nije bilo brejk prilika i set je otišao u igru na razliku. A, zna se ko je kralj taj brejkova. Ako se Nemac i ponadao na 2:0, odgovor mu je stigao ekspresno i Đoković je sa 7:4 dobio taj brejk i drugi set i – meč.

Na redu je Dominik Tim.


tagovi

Aleksandar ZverevNovak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara