Australijan open (©Reuters)
Australijan open (©Reuters)

Revolucija u tenisu: Kvalifikacije za AO u Aziji, glavni žreb u Melburnu

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.12.20. | 11:16

Turnir se pomera za 8. februar

Ideja kada je prvi put pomenuta zvučala je neverovatno, ali izgleda da će biti realizovana: Australijan open će se igrati ove godine na dva kontinenta!

Tačnije, kvalifikacije će se igrati u Aziji, a glavni žreb u Australiji. Pa čak će biti i pauze između ta dva dela, zbog karantina koji igrači moraju da prođu kada dođu u Melburn. Korona je, dakle, donela revolucionarnu promenu i u svet tenisa.

Izabrane vesti

Kako piše španska Marka, a njoj nikada nije nedostajalo valjanih informacija, kvalifikacije za prvi grend slem turnir u godini igraće se u Dubaiju i počeće 8. januara. A, glavni deo takmičenja će gotovo sigurno biti pomeren za 8. februar i igraće se, kao i do sada, u Melburnu. Turnir će trajati do 21. februara.

Za sve to se i dalje čekaju zvanične potvrde od dve vodeće teniske asocijacije, ATP i WTA, ali je gotovo sigurno da će tako i biti, jer su to planovi koji su se danima pominjali u svetskoj štampi, očigledno ne bez razloga.

Teniseri i teniserke koji budu učesnici glavnog žreba moraće oko 15. januara da dođu u Australiju, da bi prošli dvonedeljni karantin pre nego što krenu mečevi prvog kola.


tagovi

Australian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara