Foto: Reuters
Foto: Reuters

RG: Cicipas u četvrtfinalu, tamo će se sudariti sa Medvedevim

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.06.21. | 17:27

Opasan obračun u najavi na pariskoj šljaci

Stefanos Cicipas stigao je do 37. pobede u sezoni tako što je savladao Pablo Karenja Bustu sa 6:3, 6:2, 7:5. Grk je uspeo da overi plasman u četvrtfinale i svakako će biti važan faktor do kraja turnira.

Cicipas je prošle godine stigao do polufinala, a sada mu je za četvrtfinale bilo potrebno dva sata i šest minuta. Grk je upisao 41 viner i napravio je samo 17 neiznuđenih grešaka i na impresivan način prošao dalje.

Izabrane vesti

Nekako se od samog starta meča videlo da Karenjo Busta nema šta da traži protiv Grka koji je ekspresno stigao do prednosti od 3:0 u prvom setu. Na još bolji način Cicipas je otvorio drugi set, načinio je dva brza brejka, poveo 4:0, pa posle toga čak ni Španac nije verovao u moguć preokret.

Generalno Grk odaje utisak sigurnosti, čini se da mu prija šljaka u Parizu, te da će svako ko bude ukrstio rekete sa njim imati priličan problem.

Ovo mu je 20. pobeda na šljaci ove sezone, a u borbi za polufinale sastaće se sa Danilom Medvedevim što će biti meč za poželeti.

Ruski teniser je savladao Čileanca Kristijana Garina sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:1, 7:5. Prva dva seta pokazala su dominaciju sjajnog Medvedeva, malo se doduše pomučio u trećem, ali je sigurnim rezultatom okončao meč i zakazao obračun sa Cicipasom.

To ne treba propustiti...


tagovi

Stefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara