(©Reuters)
(©Reuters)

RG: Ože dalje ne može, veliki preokret Švarcmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 16:26

Fonjini deklasirao mladog Kanađanina – 3:0

Prošle godine je „terao“ Nadala da igra protiv njega pet setova na Rolan Garosu, a ove godine je Feliks Ože-Alijasim ispao u prvom kolu!

Za najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira pobrinuo se italijanski veteran Fabio Fonjini, koji je mladom Kanađaninu očitao lekciju u samo tri seta – 6:4, 6:4, 6:3.

Izabrane vesti

Veliki je to udarac za desetog nosioca na Rolan Garosu, koji, istina, nije došao u Pariz u najboljoj formi, ali niko nije očekivao ovakav debakl. Njegovo ispadanje će sigurno obradovati Stefanosa Cicipasa, jer su on i Ože bili u istom delu kostura.

Blizu iznenađenja je bio i Bernabe Karbaljes Baena koji je vodio 2:0 u setovima protiv nekadašnjeg polufinaliste Rolan Garosa Dijega Švarcmana. Ipak, omaleni Argentinac je uspeo da se izvuče sa konopaca i da napravi veleobrt – 1:6, 6:7, 6:2, 6:0, 6:4.

Uporni Roberto Bautista Agut, koji bi mogao da ukrsti rekete sa Novakom Đokovićem u 4. kolu, sa glatkih 3:0 je eliminisao Kineza Vua – 7:6, 6:1, 6:1.

I Aslan Karacev je prošao do druge runde, pošto je sa 3:1 savladao Alekseja Popirina – 6:3, 6:7, 6:1, 6:2. Njemu će rival u narednom kolu biti pobednik meča Krajinović – Tijafo.

Benoa Per je imao u rukama pobedu protiv Kamerona Norija, imao je brejk prednosti za 4:3 u petom setu i nije uspeo da trijumfuje. Levoruki Britanac se izvukao iz teške situacije i slavio sa 3:2 (7:5, 4:6, 3:6, 6:1, 6:4). U narednom kolu Nori će igrati protiv Lukasa Puja.


tagovi

Feliks Ože AlijasimFabio FonjiniRolan Garos 2023Dijego ŠvarcmanKameron NoriRoberto Bautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara