Rolan Garos (©AFP)
Rolan Garos (©AFP)

RG prima samo 1.000 navijača dnevno

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 10:46

A krenulo se od optimističkih 11.500 gledalaca. Danas se završavaju kvalifikacije - Ivana Jorović, Natalija Kostić i Nikola Milojević pred poslednjom preprekom

Kako situacija sa kronom ponovo u Evropi izmiče kontroli, tako se polako vraćaju i već poznate reakcije vlasti u vidu zabrana okupljanja i ostalih pandemijskih mera. A to se, malo pomalo već oseća u sportu.

Iako je mestimično krenulo otvaranje stadiona, pa smo sinoć u UEFA Super kupu u Budimpešti videli veliki broj (distanciranih) gledalaca, kao i prethodno na turniru ATP masters serije u Rimu, može vrlo lako da se dogodi da se vratimo na staro. To jast na situaciju iz proleća kada nije ni bilo sporta.

Izabrane vesti

Istia, teško, ali će otvaranje tribina ipak morati još da sačeka, ili će pak morati da se radi mnogo obazrivije. Tako će bit ii na predstojećem Rolan Garosu koji počinje u nedelju 27. septembra. Tamo je, naime, planirano da dnevno uđe u teniski kompleks u blizini Bulonjslke šume 11.500 navijača dnevno, ali je prvobitni plan brzo propao. Onda je usledilo rešenje sa 5.000 gledalaca, ali samo na centralnom stadionu, legendarnom Filip Šatrijeu, da bi sada došli do pet puta manje cifre. Kako se bliži pariski grend slem, tako se odluke menjaju, te ne bi bilo čudno kada bi i ova, nadasve simbolična brojka navijača bila ukinuta.

U Gradu svetlosti se danas igraju poslednji mečevi kvalifkacija, a tri srpska tenisera ima priliku da se nađe u glavnom žrebu. Tako je Nikola Milojević ukrstio rekete sa opasnim Leonardom Majerom. Iskusni 33-godišnji Urugvajac je majstor igre na šljaci, ali nije na nivou na kome je nekad bio.Naš as svakako ima šansu da se pridruži Đokoviću, Lajoviću. Krajinoviću, Kecmanoviću i Đereu.

Čak dve naše devojke se bore fanas u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija. Natalija Kostić nije postravljena za favorita protiv tinejdžerke iz Rusije Kamile Rahimove, ali naša reprezentativka definitivno ima snage i kvalitet za trijumf i prolaz kvote 2,55.

Slična priča je i za duel Ivane Jorović i Klare Tauson. Čačanka je nakon prodora u Top 100 pala na trenutno 200. mesto, ali po kvaitetu definitivno ne pripada tu. Dankinja ima tek 17 godina, ali iako je talentovana verujemo da će joj danas biti kraj igranja u Parizu. Srbija za sada nema predstavnicu u glavnom žrebu singla.



tagovi

Rolan GarosNatalija KostićIvana JorovićNikola Milojevićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara