Serena Vilijams (Reuters)
Serena Vilijams (Reuters)

RG: Serena Vilijams ispala u trećem kolu od 18 godina mlađe teniserke

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.06.21. | 20:40

Ribalkina pet puta oduzimala servis legendarnoj Amerikanki

Pobeda karijere za Elenu Ribakinu jer je sa druge strane mreže u trećem kolu Rolan Garosa loptice vraćala Serena Vilijams. Postoji li lepši način da se nadmaši najbolje lično dostignuće na gren slem turnirima, od eliminacije jedne od najvećih u belom sportu svih vremena - 2:0 (6:3, 7:5).

Posle Žakemo, Hibino i Vesnine, savladana je i velika Serena Vilijams. Kakav je ovo podvig za 22-teniserku sveta govore i 73 karijerna trofeja Amerikanke, naspram samo dva njena. Umela je Kazahstanka za pet godina na pro turu da pobeđuje bolje rangirane teniserke, one iz prvih 20, ali nikada nije ulovila tako krupnu zver poput Serene.

Izabrane vesti

Vilijamsova je više grešila i pogađala manje vinera od protivnice 18 godina mlađe protivnice. Poslala je 15 neodbranjivih loptica u polje rivalke uz 19 neiznuđenih grešaka dok je 21-godišnjakinja upisala 19 vinera i 13 grešaka. Talentovana teniserka rođena u Moskvi je oduzela servis protivnici čak u pet navrata. Dva puta u prvom setu, i još tri u naredom.

Pritom je imala čast da najveću pobedu karijere ostvari na centralnom terenu Filip Šatrije. Na istom terenu igraće i četvrtfinale protiv praktično sunarodnice i deset pozicija lošije rangirane Anastasije Pavličenkove.

ROLAN GAROS, ŽENE, REZULTATI

Ribalkina - Vilijams 2:0 (6:3, 7:5)

Zidanšek - Kirstea 2:0 (7:6, 6:1)

Azarenka - Pavličenkova 1:2 (7:5, 3:6, 2:6)

Vondurusova - Badoza 1:2 (4:6, 6:4, 2:6)


tagovi

Serena VilijamsRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara