Tim (©Reuters)
Tim (©Reuters)

RG: Timova nezapamćena agonija, 11. turnir bez pobede, Švarcman ide dalje

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 15:47

Dimitrov pregazio Girona – 3:0

Agonija bez kraja. Ne vidi se svetlo na kraju tunela za Dominika Tima. Nekadašnji finalista Rolan Garosa, teniser kojem su prognozirali da će skinuti sa trona Veliku trojku, preživljava najteže dane karijere otkako je stupio na profi scenu.

Teniser iz Austrije je danas doživeo debakl u prvom kolu Rolan Garosa: deklasirao ga je Bolivijac Ugo Delijen, 87. teniser sveta, sa 3:0 u setovima – 6.3, 6:2, 6:4.

Izabrane vesti

I sam poraz u prvom kolu omiljenog mu grend slema bi bio dovoljan znak Timu za brigu, ali nad glavom mu je jedan još daleko crnji podatak: godinu dana nije dobio meč! Ovo mu je 11. uzastopni turnir na kojem je ispao na prvoj prepreci! Na ATP listi Dominik je danas 194. igrač sveta, ali posle ovog poraza jasno je da mu sledi pad iz prvih 200.

U potpuno drugačijoj formi je Grigor Dimitrov, koji je protutnjao kroz prvu rundu pariškog grend slema. Očekivala se velika borba između Bugarina i Amerikanca Girona, a završilo se teniskom „viktorijom“ od 3:0 – 6:1, 6:1, 6:1.

Dimitrov već zna sa kim će ukrstiti rekete u drugom kolu, rival će mu biti Borna Ćorić, koji je pobedio na startu turnira Španca Tabernera sa 3:1 – 3:6, 6:2, 6:3, 6:1.

Kada je deo kostura u kojem je Novak Đoković, prolaz dalje izborio je Dijego Švarcman, sa kojim bi srpski as mogao da se sretne u osmini finala. Omaleni Argentinac, specijalista za šljaku, sa 3:1 je savladao Rusa Kuznjecova – 6:3, 1:6, 6:4, 6:2.



tagovi

Dominik TimRolan GarosDijego ŠvarcmanGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara