Elena Ribakina (Reuters)
Elena Ribakina (Reuters)

Ribakina u vimbldonskoj formi, protutnjala je do polufinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 05:01

Kazahstanka silna protiv nekadašnje šampionke Rolan Garosa

Elena Ribakina je bila senzacionalna šampionka prošlog Vimbldona, dok je Julija Ostapenko na sličan način šokirala tenisku planetu na Rolan Garosu pet godina ranije.

Žreb ih je spojio u četvrtfinalu Australijan opena, a dalje ide mlada Kazahstanka. Ribakina je za sat i 19 minuta igre vrlo lako izašla na kraj sa Letonkom i slavila sa ubedljivih 6:2, 6:4. U polufinalu je čeka bolja iz duela Sofije Pegule i Viktorije Azarenke.

Izabrane vesti

Ribakina je u prošloj rundi napravila senzaciju eliminacijom najbolje teniserke sveta Ige Švjontek, a da nije samo reč o prolaznoj senzaciji i da je u vimbldonskoj formi je dokazala i protiv Ostapenko. U skoro svakom trenutku je kontrolisala meč i rezultat i nije dovodila pobedu pod znak pitanja.

Fenomenalno je od početka servirala trenutno 23. teniserka sveta. Napravila je brejk već na startu a onda je kiša na pola sata prekinula meč dok organizatori nisu navukli krov i zatvorili teren. Međutim, ni prekid nije mogao da uzdrma Ribakinu. Izgubila je samo jedan poen na prvi servis u prvom setu, bila bolja i na drugom servisu, iskoristila dve od tri brejk lopte i rutinski rešila set u svoju korist.

Borbena Letonka je pružila jači otpor u drugoj deonici meča, povela 2:0 ali je onda stala. Nije imala servis da parira protivnici. Ribakina je nanizala četiri gema i do kraja održavala prednost brejka. Asovima je stizala do dve meč lopte, nije ih iskoristila, ali je 11. as servisom u duelu iskoristila treću meč loptu i plasirala se u polufinale. Njeno jedino grend slem polufinale u karijeri osim pomenutog Vimbldona prošle sezone.


tagovi

Elena RibakinaJelena OstapenkoAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara