Andrej Rubljev (©Reuters)
Andrej Rubljev (©Reuters)

Rubljev i Ćorić za trofej u Peterburgu

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.10.20. | 18:29

Obojica napravila preokrete

Četvrta titula za Andreja Rubljeva u 2020. godini ili prva za Bornu Ćorića? Njih dvojica sudariće se u nedelju u finalu turnira u Sankt Peterburgu, a obojica su do borbe za trofej došla posle velikih preokreta u polufinalu.

Andrej Rubljev igra sezonu života. Do sada je uzeo tri pehara u 2020. godini (Doha, Adelajd, Hamburg), a imaće priliku da na „svom terenu“ doda još jedan. Ruski as je u polufinalu igrao protiv Denisa Šapovalova, a meč je potrajao nešto više od dva sata – 2:1

Izabrane vesti

Kanađanin je dobio prvi set sa 6:4, ali u naredna dva Rubljevu je bilo dovoljno da napravi po jedan brejk, pa da dobije meč – 6:3, 6:4.

Ni za Bornu Ćorića polufinale nije dobro počelo. Miloš Raonić je prvi set dobio sa 6:1, ali je Hrvat u narednom uzvratio istom merom – 6:1. Treći deo meča trajao je skoro sat vremena. Ćorić je na 2:2 napravio brejk i uspeo da ga sačuva do kraja – 6:4.

Ulogu favorita pred finale ima Andrej Rubljev. Ne samo što igra najbolji tenis u životu, nego je dobio sva tri dosadašnja duela sa Bornom Ćorićem.


tagovi

Andrej RubljovBorna ĆorićATP Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara