Andrej Rubljov (Foto: Reuters)
Andrej Rubljov (Foto: Reuters)

Rubljov izbombardovao Evansa sa 60 vinera i prošetao se do osmine finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 05:27

Rus za nešto više od dva sata završio posao protiv Britanca, u narednoj rundi čeka ga Holger Rune

Teško da je Novak Đoković mogao da zamisli bolji epilog dosadašnjeg toka Australijan opena. Makar kada govorio o njegovom delu žreba. Iščistio se donji deo kostura od favorita, redom su ispadali Mateo Beretini, Kasper Rud, Aleksander Zverev, Dijego Švarcman, Tejlor Fric i Pablo Karenjo Busta, teniseri koji su mogli da budu potencijalni rivali srpskom teniseru u nekoj od završnih faza turnira.

Međutim, i dalje ima igrača iz samog vrha koji bi mogli da budu dostojan rival Đokoviću u nastavku Otvorenog prvenstva Australije pod pretpostavkom da peti teniser sveta kasnije dobije Grigora Dimitrova. Jedan od njih je Andrej Rubljov. Ruski teniser plasirao se u osminu finala rutinskom pobedom nad Danom Evansom u tri seta – 6:4, 6:2, 6:3.

Izabrane vesti

Otvorio je 25-godišnji Rus sezonu sa dve eliminacije u prvim rundama uzastopnih turnira u Adelejdu od Roberta Bautiste Aguta i Tanasija Kokinakisa, ali u Melburnu igra sve bolje kako turnir odmiče. Dominika Tima je počistio u prvom kolu, Emilu Rusuvuoriju prepustio jedan set u drugoj rundi, a danas je u Margaret Kort Areni izbombardovao britanskog tenisera sa 60 vinera (!?) i obezbedio mesto među 16 najboljih na turniru.

Umeo je ranije Evans da pomrsi račune Rubljovu, da mu nanese poraz kao primera radi u avgustu prošle godine u drugom kolu Montreala, ali večeras nije imao nikakve šanse. Otpor je pružio jedino u prvom setu, odolevao je bez većih problema sve do desetog gema kada mu je Rubljov preuzeo servis gem i poveo sa 1:0. U naredna dva seta ruski teniser je znatno ranije slamao otpor rivala i na kraju posao završio za dva sata i 10 minuta.

"U ovom trenutku osećam da igram sve bolje i bolje na svakom meču. Zaista sam srećan, jer sam na početku sezone izgubio nekoliko tesnih mečeva protiv odličnih igrača zbog čega sam izgubio samopouzdanje. Od prvog meča ovde igram vrlo dobar tenis, na svakom narednom napredujem i videćemo šta će se desiti sledeće", rekao je Rubljov kojeg u osmini finala čeka Holger Rune.

Mladi danski teniser je u trećem kolu takođe ubedljivo savladao Uga Ambera - 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:6 (5). Duel Runea i Rubljova mogao bi da bude jedna od poslastica dosadašnjeg dela turnira, jer 19-godišnji Danac takođe je demonstrirao kvalitetan tenis do sada.

U prvoj rundi savladao je Filipa Krajinovića, potom Maksima Kresija, da bi večeras šestog dana turnira pao i Ugo Amber. Sva trojica u tri seta za po nešto više od dva sata tenisa. Francuski teniser zube je pokazao jedino u trećem setu, servirao je sigurno ne dozvolivši nijednu brejk loptu rivalu. Ipak, nije uspeo da materijalizuje ni jedan od dva mini-brejka koje je napravio u taj-brejku što je Rune nemilosrdno kaznio već pri prvoj meč lopti.


tagovi

Australijan Open 2023Australijan openAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara