Andrej Rubljov (Reuters)
Andrej Rubljov (Reuters)

Rubljov na korak do prve masters titule: Fric poveo, pa nestao u nastavku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 18:30

Rus posle dve godine ponovo u finalu Monte Karla

Ima Andrej Rubljov 12 ATP titula u karijeri, ali nijednu na masters turnirima. Očajnički mu je potrebna kao injekcija samopouzdanja, a priliku da je osvoji sebi je kupi današnjim tirjufom nad Tejlorom Fricom u polufinalu Monte Karla. Izgubio je turbulentni prvi set gde je u tri navrata prednjačio za brejk, ali ga to nije poremetilo, niti je prestao da se bori. Naprotiv, u nastavku je meča koji je sredniom trećeg seta na nekih sat vremena prekinula kiša, dozvolio je rivalu samo četiri gema - 2:1 (5:7, 6:1, 6:4).

Osladili su se Rubljovu i Fricu međusobni okršaji u masters polufinalima. Nadmetali su se za finale prošle godine u Indijan Velsu, pa u Sinsinatiju, ali je Amerikanac dobijao mečeve na domaćem terenu. Rus je danas, uprkos čestim naletima povišene nervoze uspeo da za dva sata i 11 minuta servira osvetu i smanji zaostatak u međusobnom skoru na 3-4.

Izabrane vesti

Od 12 gemova u prvom setu u čak sedam viđeni su brejkovi. Amerikanac se koprcao, gubio gemove na svoj servis, ali uzvraćao istom merom. Rubljov je na 5:4 servirao za set, ali ne samo da nije zablistao već je izgubio naredna tri gema. Nervoza je isplivala na površinu na pauzi između setova, stidljivo iskalio bes na rekviziti centralnog terena, a nakon toga počeo da niže gemove u drugom setu. Poveo je sa 5:1, u četvrtom i šestom gemu ostao pribran na ukupno tri brejk lopte rivala i izjednačio rezultat.

Do srednine odlučujućeg perioda igre teniseri su razmenili po brejk, Rubljov je poveo sa 3:2, a onda je meč prekinula kiše. Posle nešto duže pauze, šesti i deseti teniser sveta vratili su se na teren, a pauza je očigledno manje prijala Fricu. Odmah je dopustio rivalu da mu oduzme servis i potvrdi brejk za 5:2. Spasao je Fric tri meč lopte na svoj servis, ali to je prolongiralo duel za samo još jedan gem. Gem koji je Rubljov dobio sa nulom.

Posle dve godine Rubljov je ponovo u finalu Monte Karla. Te 2021. izgubio je od Stefanosa Cicipasa, a za 13. trofej u karijeri boriće se protiv Janika Sinera ili Holgera Runea, gladnih mladih lavova koji predstavljaju budućnost tenisa.




tagovi

Andrej RubljovTejlor FricATP Monte KarloMasters Monte Karlomonte karlo masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara