Andrej Rubljev (©Reuters)
Andrej Rubljev (©Reuters)

Rubljov najtrofejniji teniser u 2020.

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 16:03

Prestigao Đokovića

Ima neko trofejniji i od Novaka Đokovića u 2020. godini! Srpski velemajstor je nedavno izjavio kako igra tenis života, a šta tek onda da kaže Andrej Rubljov!?

Ruski teniser, koji ima 23 godina i spada u kategoriju mladih lavova, osvojio je danas turnir u Beču pobedom u finalu nad Lorencom Sanogom – 6:4, 6:4. Ono što ovaj njegov trijumf čini još većim je podatak da mu je to peti pehar u 2020. godini, čime je postao najtrofejniji igrač sezone, bolji čak i od Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Naravno, u bodovnom saldu više vrede trofeji teniskog broja 1, ali je Rus podigao pehare u Dohi, Adelajdu, Hamburbu, Sankt Peterburgu i u Beču. Ipak, bez obzira na 500 osvojenih bodova, Rubljov će ostati sutra, kada izađe nova ATP lista, osmi igrač planete.

Iako izvanrednu nedelju nije uspeo da kruniše trofejom, Lorenco Sanogo može i te kako da ode zadovoljan iz Beča. Njemu je plasman u finale doneo najbolji rejting u karijeri, skok od 10 mesta, pa će od ponedeljka biti 32. igrač sveta.

Finalni meč je bio potpuno izjednačen, a presudio je po brejk u oba seta. U prvom je Rubljov iskoristio prvu brejk šansu kod rezultata 2:2. Sonego nije imao nijednu do poslednjeg gema, kada je došao do dve, ali se Rus odbranio i osvojio set. I u drugom je bilo slično, nerešeno bez ijedne brejk prilike do 4:4, kada je Rubljov u jednom gemu imao dve, pa je drugom oduzeo rivalu servis, a nakon toga odservirao do pobede.


tagovi

Andrej Rubljovatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara