Andrej Rubljov (©Reuters)
Andrej Rubljov (©Reuters)

Rubljov nije polomio reket, a mogao je koleno: Alakaras u igri za polufinale Torina

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 16:17

Rus besneo tokom meča sa mladim Špancem i raskrvario koleno

Umor je počeo da stiže Karlosa Alkasara u finišu godine, ali protiv Andreja Rubljova sve je išlo po planu. Maldi Španac je slavio 2:0 (7:5, 6:2) i vratio se u turku za polufinale završnog mastersa u Torinu.

Bolju koncentraciju imao je Alkaras, koji je u 11. gemu drugog seta napravio brejk i potom servirao za 1:0. Mogao je i nešto ranije da oduzme servis rivalu, ali se u devetom gemu Rubljov odbranio. Ispostavilo se da je to bio udarac od kog ruski teniser nije mogao da se oporavi. Već na startu drugog seta izgubio je gem na svoj servis, posle čeka je Španac sigurnom igrom čuvao prednost i priveo meč kraju u svoju korist.

Izabrane vesti

Nije, međutim, sve izgubljeno za Andreja Rubljova, ali dosta toga zavisiće od ishoda drugog meča Grupe B u kojem se oko 21.00 sastaju Danil Medvedev i Aleksander Zverev. U poslednjem kolu igraće Rubljov i Zverev, a Alkaras i Medvedev.

Pored grešaka koje je sam pravio, Rusa su poremetile i pojedine odluke sudije, pa je u jednom trenutku meča sa Alakarasom doživeo pravi nervni slom. Iznerviran, Rubljov je počeo da se udara reketom po kolenu toliko jako da ga je ozbiljno posekao i raskrvario. Nastavio je meč, ali mu taj izliv emocija nije pomogao da se oslobodi negativne energije i zaigra bolje.

Priliku za popravni nakon dva poraza imaće u petak, ali je pitanje hoće li mu pobeda biti dovoljna za prolaz.



tagovi

Andrej RubljovKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara