(©Reuters)
(©Reuters)

Rubljov počistio Fučoviča, Švarcman izbacio Kecmanovićevog dželata

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 01:20

Kofere spakovali Šapovalov i Karacev

Matsers u Majamiju bliži se završnici, a igrači sa iskustvom osvajanja turnira iz masters kategorije 1000 plasirali su se u osminu finala. Danilu Medvedevu i Džonu Izneru se među 16 najboljih na prvom ovosezonskom mastersu priključio Marin Čilić. Hrvatski teniser vezao je posle više od godinu dana tri pobede, a bitku za osminu finala dobio je protiv Lorenca Musetija – 6:3, 6:4. Džon Izner i Marin Čilić jure drugu titulu iz masters serije 1000, a Danil Medvedev četvrtu.

Andrej Rubljov se potrudio da što manje vremena provede na terenu i maksimalno odmoran dočeka okršaj sa Marinom Čilićem. Rus je u šesnaestini finala za manje od jednog časa počistio Martona Fučoviča. Rubljov je mađarskom teniseru prepustio samo tri gema (6:2, 6:1) i još je bez izgubljenog seta na turniru.

Izabrane vesti

(1.45) Roberto Bautista Agut - Džon Izner (2.55)

Milošu Raoniću je bio dovoljan po brejk u oba seta protiv Iga Umbera – 6:4, 7:5. Kanadski teniser crnogorskih korena iskoristio je prvu meč loptu koja mu se ukazala, a za četvrtfinale Majamija će igrati sa Hubertom Hurkačem, koji je u trećoj rundi mastersa u Majamiju nadigrao Denisa Šapovalova – 6:3, 7:6.

Dijego Švarcaman se prošetao do osmine finala. Argentinac je bio ubedljiv protiv Adrijana Manarina, koji je u drugom kolu eliminisao Miomira Kecmanovića. Švarcman protivniku nije prepustio ni set (6:1, 6:4), a u narednoj rundi ga čeka Sebastijan Korda.

Aslan Karacev bio je najprijatnije iznenađenje Australijan opena, plenio je igrom i posle prvog grend slema sezone i pokazao da to nije kratkotrajni blesak, već da ima šta da ponudi belom sportu i u narednom periodu. Ali, za Sebastijana Kordu nije imao rešenje. Američki teniser je na domaćem terenu slavio prilično ubedljivo (6:3, 6:0).



tagovi

ATPATP MajamiAndrej RubljovMarin ČilićAslan KaracevDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara