Kasper Rud (Reuters)
Kasper Rud (Reuters)

Rudova slatka osveta Rubljovu za polufinale završnog Mastersa i okršaj sa Medvedevim

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 16:47

Do večeras je Norvežanin četiri puta gubio od Rubljova

Prvi put od 1994. godine u polufinalu zaršnog Mastersa igraće trojica prethodnih osvajača. Već je poznato da prvi polufinalni par čine Novak Đoković i Aleksander Zverev, dok se elitnom triju bivših osvajača u drugom polufinalnom paru sa Danilom Medvedevim pridružio Kasper Rud, trijumfom nad Andrejem Rubljovim - 1:2 (6:2, 7:5, 7:6).

Svojevrsna osveta 22-godišnjeg Norvežanina petom teniseru sveta od kojeg je izgubio sva četiri dosadašnja međusobna okršaja. Znao je Rud da ispred sebe ima izuzetno zahtevan zadatak, a to se potvrdilo i na terenu kroz mini-maraton u tri seta trajanja gotovo dva i po sata.

Izabrane vesti

Počistio je Rubljov osmog tenisera ATP liste u prvom setu za 35 minuta. Napravio dva brejka, propustio dve set lopte na 5:1, ali mu je u narednom gemu jedna bila dovoljna da pomisli da je stigao na pola puta do zakazivanja okršaja sa zemljakom Medvedevim. Norvežanin je imao drugačije planove, mada je ponovo dozvolio rivalu da napravi brejk.

Izgubljen servis u trećem gemu drugog seta nije ga demoralisao. U narednom gemu je on oduzeo servis protivniku, a onda u 12. gemu odlično riternirao i iz druge brejk šanse izjednačio rezultat. Došao je treći set, a sa njim je i Rud ozbiljno podigao nivo igre - smanjio je broj grešaka i ispalio maltene identičan broj vinera (19) kao u prva dva seta (20).

Treći put dozvolio je Rubljovu da se prvi domogne brejka u setu, a zatim ga je ekspresno vratio u šestom gemu. Čuvali su Rus i Norvežanin servise do taj-brejka, ali je Rud prvi došao do mini-brejka (4:2), a zatim uspeo da izbori dve meč lopte (6:4). Rubljov se odbranio jednom, ali ne i drugi put pa je morao da se pomiri sa eliminacijom sa završnog Mastersa u Torinu.


tagovi

Završni ATP turnirAndrej RubljovKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara