Šampioni! Španija 6, Rafa Nadal 5!

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.11.19. | 21:37

Crvena furija osvojila Dejvis kup

Španija je pobednik prvog Dejvis kupa koji se igra u novom formatu!

Reprezentacija Crvene furije je u finalu završnog turnira na domaćem terenu u Madridu savladala Kanadu sa maksimalnih 2:0 u pobedama i osvojila šestu „salataru“ u istoriji. A trofej joj je na kraju doneo fenomenalni Rafael Nadal kojem je ovo bila peta titula u Dejvis kupu. Otkako se Nadal pojavio u profesionalnom tenisu (2001), Španija nema premca u ovom sportu.

Izabrane vesti

Španci su na putu do trofeja redom pobeđivali Rusiju, Hrvatsku, Argentinu, Veliku Britaniju i večeras Kanadu u finalu. Prvi poen im je doneo Roberto Bautista Agut koji je savladao Feliksa Ožea Alijasima 7:6 (8:6), 6:3, a potom je Nadal pobedio Denisa Šapovalova 6:3, 7:6 (9:7), pa nije bilo potrebe da se igra meč dublova.

Gomila poznatih ličnosti od španskog kralja Felipea, preko najmoćnijih političara, biznismena, Realovih fudbalera Ramosa, Rodrigeza, Dijasa, do teniske legende Manola Santane su večeras u Madridu bodrili tenisere Španije do šeste „salatare“ u istoriji.

Kanađani su svoju šansu propustili u prvom meču kada Ože Alijasim nije uspeo da savlada Bautistu Aguta. Nije bilo realno očekivati da Šapovalov napravi iznenađenje protiv Nadala u odlučujućem meču. Iako se dobro držao... U drugom setu je čak spasao dve meč lopte, imao i set loptu, ali je Nadal pokazao neverovatnu mentalnu snagu i u svom stilu pobedio.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara